Forcadell “vol pensar” que la taula de diàleg “no és una enganyifa”

En una entrevista a 'Naciódigital', l'expresidenta vincula les paraules de Ponsatí a "l'experiència viscuda fins ara"

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat en una entrevista publicada a ‘Naciódigital’ que vol pensar que la taula de diàleg “no és una enganyifa i vull creure que hi ha voluntat de les dues parts per resoldre el conflicte”. Preguntada per les polèmiques declaracions de Clara Ponsatí, Forcadell s’ha mostrat respectuosa amb qui no confiï en la negociació. “No hi creuen per l’experiència viscuda fins ara”, justifica.

Publicitat

Sobre com va viure l’arrencada de la taula de negociació, Forcadell subratlla que només “és el principi” i que va servir “per demostrar voluntats”. “Ara bé, 16 persones reunides per intentar solucionar un conflicte són moltes”, opina.

Segons l’expresidenta, l’objectiu de la taula “és resoldre el conflicte polític i, evidentment, també acabar amb la repressió, perquè amb repressió no es pot resoldre el conflicte polític”.

Pel que fa als pressupostos generals, Forcadell els allunya de la taula de diàleg. “No tenen res a veure”, diu, encara que afegeix que “és evident, però, que si la taula fracassa, ja no cal continuar parlant de res més”.

JxCat i ERC

Forcadell no es mostra preocupada per les desavinences entre JxCat i ERC. Recorda que ja les va viure a l’ANC i quan presidia el Parlament i que sempre “amb major o menor encert, hem estat capaços de reconduir-ho pel bé col·lectiu i per l’objectiu que tenim en comú: la independència”.

A més, té clar que després de les eleccions a Catalunya molt probablement “hauran de pactar”. “Caldrà veure si també hi podran ser els comuns, s’haurà d’explorar, però ERC i JxCat penso que s’hauran d’entendre”, assegura.

La relació amb Junqueras i Puigdemont

A ‘Naciódigital’ Forcadell explica que intercanvia missatges amb Junqueras “a través d’intermediaris” i “és constant”. Amb Puigdemont, en canvi, explica que la darrera comunicació la va tenir just després de la sentència.

Maltractament al Parlament

En la mateixa entrevista Forcadell reconeix que va patir “masclisme” al Parlament. “Jo el sentia directament en els òrgans on hi era. El patia a l’hora de parlar, perquè potser no m’escoltaven o menystenien la meva opinió”, relata

A més, reconeix que ERC no va saber reaccionar i “només alguns dirigents a títol personal”. “De vegades ho veien més des de fora del grup que des de dins”, assegura, tot posant com a exemple que Carles Riera o Albano Dante Fachin sí que ho denunciessin públicament.

El futur de l’ANC

Sobre quin paper ha de jugar l’ANC, Forcadell diu que li agradaria que “tornés als orígens” i fos “el lloc de trobada de totes les sensibilitats de l’independentisme que ens va permetre fer les manifestacions més massives d’Europa”. Però recorda que el canvi de rumb està en les mans dels socis.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca