El feminisme, la crítica social i qüestionar els cànons de bellesa, leitmotiv de la 31a Mostra Igualada

La primera edició de Ramon Giné com a director artístic amplia la programació d'espectacles per a infants de 0 a 3 anys

Publicitat

La programació de la 31a Mostra Igualada tindrà com a temes principals el feminisme, la diversitat, la crítica social, les històries de joves desencantats amb la vida o de personatges silenciats i posarà en qüestió els cànons de bellesa. Així ho ha explicat Ramon Giné, director artístic de la Mostra, que enguany s’estrena en el càrrec. Una de les novetats d’aquesta edició, que tindrà lloc del 26 al 29 de març, és que s’amplia la programació d’espectacles per a infants de 0 a 3 anys. ‘Geometria’ de Roseland Musical inaugurarà la 31a edició. Giné ha explicat que es basa en diversos eixos: “la qualitat, la contemporaneïtat de les propostes, la innovació de llenguatges escènic i l’aportació que es fa en el format i la dramatúrgia”.

Giné ha dit que la Mostra és un mercat estratègic amb l’objectiu de nodrir les programacions familiars d’arreu de país i també afavorir la internacionalització de les companyies programades. “És una data única i clau dins del sector professional i assistir a la Mostra et dona una visibilitat i una oportunitat de mercat molt gran per a les companyies i de cara els espectadors és una festa amb espectacles de sala i de carrer”.

Com ha explicat Giné, han rebut 712 sol·licituds de companyies, de les quals, la direcció artística n’ha seleccionat 47. Durant quatre dies es representaran 91 funcions. Pel que fa les companyies, 31 són de Catalunya, 12 de la resta de l’Estat i 4 internacionals. Dels 47 espectacles que es podran veure, hi haurà 18 estrenes, 10 absolutes, 7 a Catalunya i 1 a l’estat espanyol. La Mostra tindrà 14 espais, 7 de sala i 7 de carrer, a més de 4 itinerants.

Giné ha assenyalat que una de les novetats és que s’amplia la programació d’espectacles per infants de 0 a 3 anys i es deu a un criteri artístics perquè les propostes rebudes eren de molta alta qualitat.

Publicitat

La segona novetat és que la Mostra Jove agafa una nova dimensió, recollint el treball de Pep Farrés, l’antic director, ha indicat. “Volia prendre un nou rumb i camí i hem treballat amb un grup participatiu de gent jove d’Igualada entre els 14 i 17 anys i hem fet un projecte on els estem formant, ensenyant què és la Mostra per dins, anar a veure espectacles amb la idea de crear pensament crític i que siguin coprogramadors en els espectacles per a joves i que siguin canals de comunicació i difusió”.

La programació de la Mostra Jove comptarà amb deu propostes, entre les quals les estrenes de dues produccions que es podran veure per primer cop a Catalunya: ‘The Ingenious Gentleman Don Quixote de la Mancha’ de Little Soldier Produccions i ‘El Divan de la Perruquera’ de Sienta la Cabeza.

Programació

S’estrenaran a la Mostra de 18 espectacles, 10 dels quals són estrena absoluta. D’aquests, destaquen ‘Orbital’, el nou espectacle de Farrés Brothers i cia; ‘Camí a l’escola’ de la companyia Campi Qui Pugui; Marúnica de la Cia. Roberto G. Alonso i ‘Valentina Quàntica’ de Cia de teatre Anna Roca. També es podran veure per primer cop a Catalunya set obres, entre les quals destaquen ‘Volatineros’ de Nostraxladamus; ‘La casa más pequeña’ de Yarleku teatro, Premi FETEN 2019 a la millor interpretació femenina, i ‘Nautilus, 20.000 llegües de viatge submarí’ de La Negra.

Enguany la Mostra Igualada acollirà quatre companyies internacionals: els francesos Cie. La Migration amb ‘Landscape(s)#1’; els belgues Compagnie du Plat pays! amb ‘Triple Buse’; Little Soldier Produccions, que presentarà (en anglès amb sobretítols en castellà) ‘The Ingenious Gentleman Don Quixote de la Mancha’ i Avanti Display, que portarà ‘Full Circle’.

Mostra PRO Catalan Arts

Un any més la Mostra PRO Catalan Arts s’instal·larà al Museu de la Pell i l’Adoberia Bella i tindrà La Llotja de professionals com a epicentre de tota l’activitat amb una seixantena d’expositors. Dins de les activitats professionals, la Mostra ha destacat la jornada professional de dijous al matí amb la taula rodona ‘Programar per a públics de 8 a 14 anys’ i l’11è Mercat de Projectes d’espectacles i la Jornada Teatre i Joves de divendres al matí que anirà seguida de la dinàmica Teen Kitchen Table.

Coronavirus

Preguntat per si el coronavirus els preocupa de cara la celebració del certamen, Giné ha dit que obeiran el que digui l’Ajuntament d’Igualada i que estaran pendents de les autoritats sanitàries. “De moment, sembla que no hi ha problema i si fos el cas, ja es veurà”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca