Bosch va intentar recol·locar el seu cap de gabinet acusat d’assetjar sexualment vuit dones

Tant la Generalitat com ERC han obert procediments interns i el partit l'ha suspès cautelarment de militància

Publicitat

El Departament d’Exteriors va destituir el cap de gabinet del conseller Alfred Bosch per un presumpte cas d’assetjament sexual. Segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat l’ACN, van optar per destituir-lo quan van ser coneixedors del presumpte assetjament, a finals del mes de gener. Es va descartar la possibilitat de reubicar-lo a un altre lloc de feina arran de la investigació feta. A hores d’ara, expliquen les mateixes fonts, tant el departament com ERC han obert procediments interns per esclarir els fets. En un comunicat, la conselleria explica que la destitució es va efectiva al cap de poques setmanes, després de gestionar un “correcte traspàs de funcions”. I el partit assegura que l’ha suspès cautelarment de militància.

Segons el departament, es va impulsar una investigació interna després de rebre informacions sobre actituds “masclistes i sexistes” per part del treballador. Com que aquest primer procediment “no va desmentir els fets”, continua el comunicat, es va obrir un nou procés intern de forma coordinada amb ERC, que actualment segueix obert. Amb la informació inicial ja es va considerar que els comportaments investigats eren “contraris als valors republicans”, motiu pel que el conseller va destituir el seu cap de gabinet. En tot aquest període, com informa el diari Ara, el conseller Bosch va estudiar l’opció de recol·locar-lo com a director general.

Alfred Bosch, en el seu nom i en el de tot el departament, “rebutja i condemna rotundament les actituds masclistes i demana disculpes pel dolor que hagi pogut provocar aquest cas a les persones afectades i el seu entorn”. Així mateix, el departament assegura que treballa per evitar qualsevol tipus d’actitud masclista o sexista en el lloc de treball, i remarca que “des que van arribar les primeres informacions, s’ha gestionat el cas amb el principal objectiu de no revictimitzar cap persona que pogués estar-hi afectada”.

Per la seva banda, ERC ha informat a través d’un comunicat que tot i que encara no hi ha les conclusions de la investigació interna, el partit ha suspès cautelarment de militància i de tots els càrrecs interns l’excap de gabinet del departament d’Exteriors.

Publicitat

Així mateix, el partit explica que després de tenir coneixement del procés iniciat pel Departament, la Vicesecretaria General de Dones d’ERC, encapçalada per Raquel Sans, va instar al Responsable de Compliment Ètic a iniciar un procés d’investigació. Un procés que ha activitat els protocols interns de “prevenció, gestió i correcció” per tal de garantir la protecció i el correcte acompanyament de les víctimes.

El partit també explica que va instar el Departament a fer fora el cap de gabinet malgrat que el procés segueix obert perquè les informacions eren “suficients”. Un cessament que Exteriors va fer efectiu setmanes després, segons ERC.

“ERC segueix plenament compromesa en eradicar qualsevol comportament masclista dels àmbits on és present i ofereix tot el seu suport moral i material a les víctimes afectades pels comportaments objecte d’investigació en aquest procés”, afegeix el partit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca