Batet reivindica la capacitat de resistència independentista contra la “dura i extrema repressió”

Avisa que la negociació caurà en "sac foradat" si l'Estat no reconeix Catalunya com a nació

Publicitat

El president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha avisat al govern espanyol que si no reconeix Catalunya com a nació la negociació caurà en “sac foradat”. Així ho ha expressat en un article d’opinió que publica aquest dilluns ‘La Vanguardia’. D’aquesta manera, referma la petició que va llançar la setmana passada l’expresident i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, de demanar al govern espanyol que en la pròxima taula de diàleg es reconegui Catalunya com a nació. Batet afegeix que “sense aquest exercici d’honestedat serà impossible contraposar les respectives solucions”. A més, defensa que s’han de conjugar dues estratègies: la negociació política i la confrontació democràtica; ja que són “dues cares d’una mateixa moneda”.

Batet defensa que davant una “dura i extrema repressió” la societat catalana demostra una enorme capacitat de resistència gràcies a la “confrontació útil i responsable”. Una confrontació que, segons defineix, només pot entendre’s com una mobilització “pacífica, intel·ligent i permanent” que s’ha d’expressar als carrers, a les urnes i a l’acció política.

Aquesta estratègia és, segons Batet, la “millor carta” per afrontar la taula de diàleg amb l’Estat tot i expressar un “escepticisme empíric” pel “menyspreu i greuges històrics” que pateix Catalunya.

A més, el president de JxCat al Parlament ha lamentat que fins ara no hi ha hagut cap proposa constructiva de l’Estat per resoldre el conflicte, sinó tot el contrari: “continua la ferotge repressió, amb la presó i l’exili com a màxima expressió”, ha afegit.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, Batet conclou que la taula de diàleg només fructificarà si hi ha una “aproximació sincera de l’executiu espanyol, que haurà de començar pel reconeixement de Catalunya com a nació”. “Sense aquest exercici d’honestedat, que fuig dels interessos partidistes i conjunturals, serà impossible contraposar les respectives solucions i, en conseqüència, la negociació caurà en sac foradat”, ha defensat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes