Batet reivindica la capacitat de resistència independentista contra la “dura i extrema repressió”

Avisa que la negociació caurà en "sac foradat" si l'Estat no reconeix Catalunya com a nació

El president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha avisat al govern espanyol que si no reconeix Catalunya com a nació la negociació caurà en “sac foradat”. Així ho ha expressat en un article d’opinió que publica aquest dilluns ‘La Vanguardia’. D’aquesta manera, referma la petició que va llançar la setmana passada l’expresident i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, de demanar al govern espanyol que en la pròxima taula de diàleg es reconegui Catalunya com a nació. Batet afegeix que “sense aquest exercici d’honestedat serà impossible contraposar les respectives solucions”. A més, defensa que s’han de conjugar dues estratègies: la negociació política i la confrontació democràtica; ja que són “dues cares d’una mateixa moneda”.

Publicitat

Batet defensa que davant una “dura i extrema repressió” la societat catalana demostra una enorme capacitat de resistència gràcies a la “confrontació útil i responsable”. Una confrontació que, segons defineix, només pot entendre’s com una mobilització “pacífica, intel·ligent i permanent” que s’ha d’expressar als carrers, a les urnes i a l’acció política.

Aquesta estratègia és, segons Batet, la “millor carta” per afrontar la taula de diàleg amb l’Estat tot i expressar un “escepticisme empíric” pel “menyspreu i greuges històrics” que pateix Catalunya.

A més, el president de JxCat al Parlament ha lamentat que fins ara no hi ha hagut cap proposa constructiva de l’Estat per resoldre el conflicte, sinó tot el contrari: “continua la ferotge repressió, amb la presó i l’exili com a màxima expressió”, ha afegit.

Davant d’aquesta situació, Batet conclou que la taula de diàleg només fructificarà si hi ha una “aproximació sincera de l’executiu espanyol, que haurà de començar pel reconeixement de Catalunya com a nació”. “Sense aquest exercici d’honestedat, que fuig dels interessos partidistes i conjunturals, serà impossible contraposar les respectives solucions i, en conseqüència, la negociació caurà en sac foradat”, ha defensat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca