Torrent demana a Marlaska tancar el CIE que Colau va anunciar que clausurava el 2016

El president del Parlament, Roger Torrent, ha enviat una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en què li reclama que tanqui del centre d’internament per a estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, i l’ha avisat de “les greus condicions de vida en les quals es troben les persones que hi estan retingudes”.

Publicitat

A la carta, que ha consultat Europa Press, el president de la cambra catalana exposa que fa “molts anys” que el Parlament, el Síndic de Greuges, l’Ajuntament de Barcelona i d’altres entitats demanen que es tanqui el centre.

“La privació de llibertat de manera preventiva de persones que no han comès cap mena de delicte, sense resolució judicial prèvia i pel simple fet d’estar en una situació administrativa irregular, no hauria de formar part de la política migratòria d’un govern progressista”, retreu Torrent a Marlaska.

També li suggereix alternatives “més respectuoses amb els drets de les persones i que costin menys a l’administració”, que permetin gestionar el fenomen migratori sense la necessitat de recórrer a privar-los de llibertat, explica Torrent.

El diputats visiten el CIE

També demana que no s’admeti que el dret a la llibertat d’una persona estigui relacionat amb la nacionalitat, i explica al ministre que aquest dijous el Parlament va aprovar una moció que demanava tancar el CIE.

“Així les coses, mentre no es tanqui, us informo que el Parlament ha acordat enviar una delegació de diputats de diferents grups parlamentaris al CIE” per conèixer la realitat, afegeix Torrent, i li demana que adopti les mesures necessàries perquè la visita, que ell mateix encapçalarà, es pugui fer com més aviat millor.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca