Torrent demana a Marlaska tancar el CIE que Colau va anunciar que clausurava el 2016

El president del Parlament, Roger Torrent, ha enviat una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en què li reclama que tanqui del centre d’internament per a estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, i l’ha avisat de “les greus condicions de vida en les quals es troben les persones que hi estan retingudes”.

Publicitat

A la carta, que ha consultat Europa Press, el president de la cambra catalana exposa que fa “molts anys” que el Parlament, el Síndic de Greuges, l’Ajuntament de Barcelona i d’altres entitats demanen que es tanqui el centre.

“La privació de llibertat de manera preventiva de persones que no han comès cap mena de delicte, sense resolució judicial prèvia i pel simple fet d’estar en una situació administrativa irregular, no hauria de formar part de la política migratòria d’un govern progressista”, retreu Torrent a Marlaska.

També li suggereix alternatives “més respectuoses amb els drets de les persones i que costin menys a l’administració”, que permetin gestionar el fenomen migratori sense la necessitat de recórrer a privar-los de llibertat, explica Torrent.

El diputats visiten el CIE

També demana que no s’admeti que el dret a la llibertat d’una persona estigui relacionat amb la nacionalitat, i explica al ministre que aquest dijous el Parlament va aprovar una moció que demanava tancar el CIE.

“Així les coses, mentre no es tanqui, us informo que el Parlament ha acordat enviar una delegació de diputats de diferents grups parlamentaris al CIE” per conèixer la realitat, afegeix Torrent, i li demana que adopti les mesures necessàries perquè la visita, que ell mateix encapçalarà, es pugui fer com més aviat millor.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes