No són tan progressistes

Lastra diu que "no cap constitucionalment" una comissió d'investigació sobre Joan Carles I

Publicitat

La sots-secretària general del PSOE i portaveu al Congrés, Adriana Lastra, ha afirmat que li sorprèn que hi hagi grups a la cambra baixa que plantegin engegar una comissió d’investigació sobre el rei emèrit Joan Carles I quan “saben que no cap constitucionalment”.

Quan li han preguntat per aquesta qüestió en el Foro Ser Navarra, en el qual ha demanat “respecte als procediments” i “rigor a l’hora de tramitar les iniciatives parlamentàries”. “Democràcia és llei, és compliment de les normes, dels procediments, i nosaltres sempre hem estat molt respectuosos amb els procediments”, ha remarcat.

La dirigent socialista ha recordat que “no és la primera vegada que alguns grups parlamentaris plantegen crear una comissió d’investigació al Congrés sobre la Casa Reial, en aquest cas sobre el rei emèrit” i ha subratllat que “els lletrats de la cambra sempre han dit el mateix, que no admeten a tràmit la comissió d’investigació perquè l’article 56.3 de la Constitució protegeix el rei emèrit”.

“És simplement llegir-se la Constitució i saber que el rei és inviolable”, ha exposat Lastra, que ha llegit l’acord dels lletrats de la cambra de l’any 2018 sobre aquest afer, en el qual “van ser taxatius”. Ha recordat, a més a més, que el Parlament català ja va provar-ho i “el mateix Tribunal Constitucional ho va tombar”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes