Un 7,2% dels catalans voldria treballar més hores però no troba lloc per fer-ho

És la xifra més baixa del conjunt de l'Estat, només per darrere de les Balears

Un 7,2% dels catalans que treballen voldrien fer-ho més hores, però no troben l’indret on fer-ho. És el que es desprèn d’un informe del grup Adecco, segons el qual la xifra suposa un descens de 6 dècimes en relació a l’any anterior. És, alhora, el registre sobre aquesta qüestió més baix des del 2008. En la comparativa amb el conjunt de l’Estat, Catalunya presenta la xifra més baixa per a aquest col·lectiu, només per darrere de les Illes Balears, on el percentatge de treballadors amb aquesta necessitat és del 4,7%. Alhora, aquest paràmetre ha baixat a totes les autonomies durant el quart trimestre del 2019, un fet que no es produïa des del març del 2017. Al País Valencià, Múrcia, la Rioja, Cantàbria i Astúries, la xifra supera el 10%.

Publicitat

Si es mira el conjunt de l’Estat, l’informe revela que d’una població activa de prop de 20 milions de persones, 1,8 milions (el 8,8%) treballen menys hores de les que computen una jornada laboral completa i no poden allargar-la perquè no troben on fer-ho.

La xifra ha millorat considerablement des del 2013, quan en plena crisi econòmica va arribar a ser de 2,6 milions de persones.

El rànquing per comunitats està encapçalat pel País Valencià, on un 10,5% de la població activa voldria treballar més hores. A Múrcia el percentatge és del 10,4%, mentre que a la Rioja, a Cantàbria i a Astúries és del 10,1.

Per sota de les comunitats que superen el 10% se situen Andalusia, amb un 9,6%; Castella i Lleó i Extremadura, ambdues amb un 9,4, i Navarra amb un 9%.

Més avall de la barrera del 9% se situen Madrid, amb un 8,9%; Castella-La Manxa, amb un 8,8%; l’Aragó, amb un 8,4%, i Galícia i el País Basc, cadascuna amb un 8,3%.

I tanquen el rànquing les illes Canàries, amb un 7,3%; Catalunya, amb un 7,2%, i al final de tot les Illes Balears, amb un 4,7% de població activa que voldria ampliar la jornada laboral però no troba lloc on fer-ho.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca