Un 7,2% dels catalans voldria treballar més hores però no troba lloc per fer-ho

És la xifra més baixa del conjunt de l'Estat, només per darrere de les Balears

Publicitat

Un 7,2% dels catalans que treballen voldrien fer-ho més hores, però no troben l’indret on fer-ho. És el que es desprèn d’un informe del grup Adecco, segons el qual la xifra suposa un descens de 6 dècimes en relació a l’any anterior. És, alhora, el registre sobre aquesta qüestió més baix des del 2008. En la comparativa amb el conjunt de l’Estat, Catalunya presenta la xifra més baixa per a aquest col·lectiu, només per darrere de les Illes Balears, on el percentatge de treballadors amb aquesta necessitat és del 4,7%. Alhora, aquest paràmetre ha baixat a totes les autonomies durant el quart trimestre del 2019, un fet que no es produïa des del març del 2017. Al País Valencià, Múrcia, la Rioja, Cantàbria i Astúries, la xifra supera el 10%.

Si es mira el conjunt de l’Estat, l’informe revela que d’una població activa de prop de 20 milions de persones, 1,8 milions (el 8,8%) treballen menys hores de les que computen una jornada laboral completa i no poden allargar-la perquè no troben on fer-ho.

La xifra ha millorat considerablement des del 2013, quan en plena crisi econòmica va arribar a ser de 2,6 milions de persones.

El rànquing per comunitats està encapçalat pel País Valencià, on un 10,5% de la població activa voldria treballar més hores. A Múrcia el percentatge és del 10,4%, mentre que a la Rioja, a Cantàbria i a Astúries és del 10,1.

Publicitat

Per sota de les comunitats que superen el 10% se situen Andalusia, amb un 9,6%; Castella i Lleó i Extremadura, ambdues amb un 9,4, i Navarra amb un 9%.

Més avall de la barrera del 9% se situen Madrid, amb un 8,9%; Castella-La Manxa, amb un 8,8%; l’Aragó, amb un 8,4%, i Galícia i el País Basc, cadascuna amb un 8,3%.

I tanquen el rànquing les illes Canàries, amb un 7,3%; Catalunya, amb un 7,2%, i al final de tot les Illes Balears, amb un 4,7% de població activa que voldria ampliar la jornada laboral però no troba lloc on fer-ho.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca