La credibilitat de la UE està “en joc” a la frontera entre Grècia i Turquia

Crit d'alerta d'Amnistia Internacional

Amnistia Internacional ha avisat aquest dijous que la credibilitat de la Unió Europea i els seus valors fonamentals estan “en joc” a la frontera entre Grècia i Turquia per la crisi migratòria.

Publicitat

“El que estem presenciant a la frontera grec-turca és una crisi d’humanitat que ha creat Europa”, ha detallat la directora de l’Oficina d’Amnistia Internacional davant les Institucions Europees, Eve Geddie, que també ha criticat la decisió d’Atenes de suspendre durant un mes el dret fonamental dels refugiats a sol·licitar asil.

“Els països no poden eludir així com així la protecció de les persones refugiades”, ha apuntat Geddie. “Grècia ha de fer valdre el dret d’asil, i la UE ha de donar-li suport”, ha afegit. “El dret d’asil és innegociable”, ha resolt.

En aquest context, la UE ha anunciat que “no tolerarà” el pas irregular de migrants a través de la seva frontera exterior i prendrà mesures per impedir-ho, segons han acordat els ministres d’Interior del bloc en una reunió extraordinària a Brussel·les per fer costat a Grècia després que Turquia hagi deixat de contenir el flux migratori.

“Les institucions europees han expressat la seva solidaritat amb Grècia, però no han fet extensiva aquesta solidaritat a les persones sol·licitants d’asil i migrants que necessiten protecció”, ha dit.

La directora ha considerat que la UE pot “contribuir a millorar la situació si ajuda Grècia a tramitar les sol·licituds d’asil, a crear centres adequats d’acolliment i resituar els qui sol·liciten asil”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca