El govern espanyol vol reduir els beneficis dels plans de pensions individuals

Escrivá diu que volen promoure els plans promoguts des de les empreses

Publicitat

El ministre d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha anunciat que el govern espanyol preveu reduir els beneficis fiscals dels plans de pensions individuals per portar-los al sistema privat que promouen les empreses així com un enduriment de les jubilacions anticipades. Durant la seva compareixença a la comissió del Pacte de Toledo, Escrivá ha explicat que en cinc anys aquest tipus de jubilacions voluntàries han crescut un 60%. “Creiem que l’incentiu d’aquest tipus de jubilació té marge de redisseny perquè sigui més menys incendiu del que és”, ja dit. D’altra banda, sobre els plans de pensions, ha dit que es tracta d’una de les recomanacions del Pacte de Toledo i que cal posar la mirada en el País Basc.

Escrivá ha explicat durant la seva intervenció que la jubilació anticipada voluntària ha anat creixent de manera exponencial en els últims cinc anys en un 60% i que això implica que “s’estiguin jubilant gairebé 50.000 persones”. Pel ministre, aquesta situació respon, sobretot, al disseny dels incentius. En aquest sentit, ha dit que creu que aquests incentius tenen “un marge de redisseny” en el qual l’executiu treballarà.

D’altra banda, han dit que a Espanya hi ha una gran diferència entre els plans de jubilació privats i els que es fan entre els treballadors i les empreses fruit de la negociació col·lectiva. Escrivá ha dit que, tot i que aparentment, els privats tenen més rendibilitat, en realitat resulten un producte “molt car”.

En aquest sentit, ha afirmat que la voluntat del govern espanyol és emmirallar-se en el País Basc. En aquesta comunitat autònoma, ha detallat, la meitat dels treballadors tenen plans d’empresa que complementen les seves jubilacions, mentre a la resta del país, la xifra no puja del 10%.

Publicitat

El ministre ha dit que aquesta és una de les recomanacions que fa el Pacte de Toledo i que la forma d’impulsar-ho passa per reduir els beneficis fiscals dels plans de pensió privats per traslladar-los als plans d’empresa. “Estem disposats a anar traslladant la fiscalitat favorable”, ha dit durant la seva intervenció.

Segons ha dit, al País Basc el sistema està generant pensions complementaries “interessants” que poden beneficiar els ciutadans amb més “necessitats”.

Durant la seva compareixença, Escrivà també ha dit que per moltes raons hi ha una “enorme incertesa” que s’ha de “revertir” amb “radicalitat i decisió” i que tot plegat passa pel Pacte de Toledo. Ha dit que és un punt de partida “excel·lent” abordar els reptes del sistema.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca