Torra exigeix a Torrent que defensi la presidència del govern dels atacs

Critica el president del Parlament per no protestar després que Cs el titlli d'"okupa"

Quim Torra ha exigit a Roger Torrent que li torni l’escó de diputat. El president de la Generalitat ha demanat al president del Parlament que reconsideri la decisió de retirar-li l’escó a fi de recuperar tots els seus drets com a membre de la cambra, després de les vinculacions de membres de la Junta Electoral Central (JEC) amb Cs i PP. Durant la sessió de control d’aquest dimecres al matí al Parlament, Torra també ha lamentat que Torrent no hagi protestat després que el president del grup de Cs, Carlos Carrizosa, l’hagi titllat d'”okupa”. Sobre la polèmica per la relació del vocal de la JEC Andrés Betancour amb Cs, Carrizosa ha recordat que el Govern té assalariat Marc Marsal, que alhora és membre de la Junta Provincial de Barcelona.

Publicitat

Torra ha interpel·lat Torrent durant la resposta al president del grup de JxCat, Albert Batet: “Ara que sabem com estaven de viciades les resolucions [de la JEC], perquè políticament eren una persecució contra l’independentisme, demano a la cambra i al president que, en base a la votació del 4 de gener, reconsidereu la decisió de retirar-me l’escó perquè pugui tenir tots els drets com a diputat”.

El president del Govern també ha demanat que el Parlament recuperi la llei per tenir una Sindicatura Electoral pròpia, i evitar així dependre de la JEC. Just abans, Batet ja ha qualificat de “delicte electoral”, “suborn” i “fet molt greu” la relació de la Junta Electoral amb Cs i PP: “S’haurien d’inhabilitar les decisions de la JEC, és una vergonya, han estat fent trampes, han comprat l’àrbitre i jugat amb la democràcia”, ha subratllat el president del grup parlamentari de JxCat.

La polèmica per la JEC també ha estat present durant la pregunta de Cs. Carrizosa ha recordat que Marsal està “a sou del Govern” alhora que és membre de la Junta Provincial de Barcelona, i ha preguntat a Torra si ho havia oblidat: “No ens pot donar lliçons de democràcia”, ha apuntat. Seguidament, el dirigent del partit taronja ha acusat Torra i el president espanyol, Pedro Sánchez, de “bloquejar Catalunya” amb la taula de diàleg.

Carrizosa, que ha asseverat que la ciutadania “vol solucions i no més embolics”, ha acusat Torra de ser “un okupa”. “Marxi de casa d’una vegada i desbloquegi la situació”, ha exclamat. A la rèplica, Torra ha lamentat que se l’hagi “insultat impunement” i ha criticat que Torrent no hagi “protestat”. El president del Parlament ha instat Torra a continuar la seva intervenció. Però el president de la Generalitat s’hi ha negat, argumentant que Carrizosa l’ha insultat i que no li ha fet “cap pregunta”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes