Rull desconfia de Pedro Sánchez: “És un home líquid”

"El diàleg és un instrument, no és un objectiu en si mateix. El diàleg està bé si s'aconsegueixen objectius"

L’exconseller Josep Rull ha admès aquest dimecres el seu escepticisme sobre la taula de diàleg entre governs perquè ja saben com actua l’Estat, però l’ha avalat “si s’aconsegueixen objectius”.

Publicitat

“El diàleg és un instrument, no és un objectiu en si mateix. El diàleg està bé si s’aconsegueixen objectius”, ha assegurat en una entrevista a Rac1 que ha recollit Europa Press, i ha negat, així, que el diàleg sigui un engany.

Sobre què espera del president del Govern central, Pedro Sánchez, en aquesta taula, Rull ha reconegut que no confia en ell –“és un home líquid”–, però sí dona presumpció de bondat al líder de Podem, Pablo Iglesias, i ha explicat que els ha anat a visitar.

“Seran suficientment valents per entendre que hi ha un conflicte polític, que existeix un subjecte polític que és Catalunya, i que això es resol votant amb urnes?”, ha preguntat.

També ha subratllat que no veu cap mena canvi a la Fiscalia, que ara per ara encapçala la socialista Dolores Delgado, i ha assegurat que “actua amb venjança i ataca sistemàticament tot i per tot, i amb arguments cada cop més insostenibles i impensables”.

Indult

Quan li han preguntat si acceptaria que una organització tramités una petició d’indult per a ell, Rull ha deixat clar no s’oposaria però que ell no ho demanarà i “mai” no renunciarà a les seves idees.

“Mai no renunciaré a defensar el que vaig fer aquells dies d’octubre. Si hi ha un tercer que ho demana, res a dir”, ha destacat l’exconseller, que ha escrit el llibre ‘Un dia d’octubre i dos poemes, quan l’esperança venç la por’, on explica la seva visió des de l’1-O fins que li van comunicar la sentència del Tribunal Suprem.

També ha explicat que la Junta de Tractament segurament abordarà aquest dijous la petició que ha fet per sortir a treballar i fer voluntariat, i ha concretat que ha sol·licitat anar a Terrassa (Barcelona) per desenvolupar una tasca relacionada amb la seva professió d’advocat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes