El Parlament aprova el pressupost del 2020 amb el vot en contra de CatECP i la CUP

Comuns i cupaires retreuen a la cambra que pugi un 1,1% el sou dels diputats

El Parlament ha aprovat aquest dimecres els pressupostos de la cambra d’aquest 2020, que van generar polèmica fa diverses setmanes per la falta d’acord entre els grups -sobretot de JxCat i ERC-, amb el suport de JxCat, ERC i el PSC, l’abstenció de Cs i el PP, i el vot en contra de CatECP i la CUP.

Publicitat

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha defensat que són uns comptes “de consens, continuïtat i contenció”, i ha celebrat que puguin tirar endavant amb el suport d'”una àmplia majoria” dels grups.

El ple va rebutjar a finals de gener l’anterior projecte de comptes de la cambra, cosa que va generar discrepàncies entre JxCat i ERC, i va ser la primera vegada que el Parlament va rebutjar el pressupost i la primera en què no van comptar amb el suport del president de la cambra, el republicà Roger Torrent.

El projecte de pressupostos del Parlament, que ascendeix als 62 milions d’euros, preveu que es pugi un 1,1% el sou dels diputats, quan estiguin aprovats es podran incloure en el projecte de pressupostos de la Generalitat juntament amb els del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) i la Sindicatura de Comptes, que el ple sí va aprovar al gener.

La diputada de CatECP Marta Ribas ha justificat el vot en contra del seu grup perquè consideren que la prioritat a Catalunya no és pujar el sou dels diputats de la cambra: “Hi ha hagut l’oportunitat d’aprovar un pressupost diferent, amb una congelació dels sous dels diputats, però només tenia el suport d’ERC i de CatECP. Cadascun té les seves prioritats polítiques, i la nostra no és pujar el sou als diputats”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la diputada de la CUP Maria Sirvent, que després de xifrar en menys de 25.000 euros la mitjana del sou dels catalans, ha demanat a la cambra ajustar-se “a la realitat social i no quedar-se entre les parets de marbre”.

Síndic de greuges

En aquest punt de l’ordre del dia també s’ha aprovat el projecte de pressupostos del Síndic de Greuges amb els vots de JxCat, ERC i els comuns, l’abstenció del PSC i de la CUP i el vot en contra de Cs i el PP.

Sirvent ha constatat que sempre s’han abstingut en els pressupostos d’aquest organisme, mentre que la diputada del PSC, Marta Moreta, ha justificat el vot del seu grup en els pressupostos “per la institució i no pas per les formes de Rafael Ribó perquè no ha exercit el seu càrrec amb imparcialitat, objectivitat, independència ni rigor institucional”.

El diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa ha recordat que Ribó té el càrrec “caducat i que ha de donar explicacions dels seus viatges per veure les finals de la Champions amb diners que presumptament procedeixen del 3%”, i per això han votat en contra.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca