Unicef demana “protecció urgent” per als infants després de l’escalada migratòria entre Turquia i Grècia

"Ja sigui al mar, als passos fronterers o a les zones afectades per conflictes dels quals estan fugint, els nens són les primeres víctimes"

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha demanat “protecció urgent” per als nens migrants i refugiats, i ha recordat la vigència de compromisos internacionals que obliguen a protegir els menors “sense importar qui son o d’on venen”.

Publicitat

“Ja sigui al mar, als passos fronterers o a les zones afectades per conflictes dels quals estan fugint, els nens són les primeres víctimes”, ha subratllat la directora regional de l’Unicef a Europa i a l’Àsia Central, Afshan Khan, que ha lamentat la mort d’un nen que viatjava en una embarcació que va bolcar dilluns davant de l’illa grega de Lesbos.

Khan ha advertit que hi ha 575.000 nens que s’han desplaçat per la violència a la regió siriana d’Idlib i que, dels milers de persones que hi ha a la frontera entre Turquia i Grècia, “s’estima que el 40 per cent són dones i nens”. “Els estats han de fer tot el possible per evitar danys contra els més innocents”, ha afegit.

En aquest sentit, ha reclamat “solucions conjuntes” dels líders polítics i “accés segur a la protecció internacional i a l’asil” per als qui fugen de la violència, en plena polèmica per la decisió de Grècia d’interrompre les tramitacions de les sol·licituds d’asil com una mesura de dissuasió.

Khan ha subratllat que no és l’hora “d’accions i declaracions que inciten a la xenofòbia o fomenten la discriminació”, sinó de la “solidaritat europea” amb Grècia i Turquia, en la mesura en què “cap estat pot gestionar sol els fluxos de refugiats i migrants”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca