Les mobilitzacions de Perpinyà “enforteixen” el Govern en la taula de diàleg

Budó ha sostingut que, malgrat aquestes crítiques i que hi hagi escepticisme envers la taula, la voluntat de diàleg del Govern es manté

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dimarts que mobilitzacions de l’independentisme com la de Perpinyà (França) d’aquest dissabte “enforteixen” la posició de la Generalitat en la taula de diàleg amb el Govern central.

Publicitat

Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, després que en l’acte de Perpinyà es critiqués la taula de negociació, com va fer l’exconsellera i eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí, que la va qualificar d'”enganyifa”.

Budó ha sostingut que, malgrat aquestes crítiques i que hi hagi escepticisme envers la taula, la voluntat de diàleg del Govern es manté i ha assegurat que la part catalana no s’aixecarà de la taula de negociació.

Així mateix, ha afirmat que la mobilització de Perpinyà i les que es puguin produir en el futur “donen més força a la part catalana” per asseure’s en la taula de diàleg i buscar una solució al conflicte.

“Considerem que la mobilització acompanya i reforça la part del Govern en aquesta taula de negociació. Totes aquestes mobilitzacions ens reforcen a l’hora d’asseure’ns a negociar”, ha subratllat, i ha insistit que diàleg i mobilització són dos elements complementaris.

Quan li han preguntat per la propera reunió de la taula de diàleg, Budó ha explicat que s’està treballant en la data d’aquesta segona trobada i també en la de la Comissió Bilateral entre Generalitat i Estat, que creu que ha d’abordar qüestions de “gestió competencial”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes