Les mobilitzacions de Perpinyà “enforteixen” el Govern en la taula de diàleg

Budó ha sostingut que, malgrat aquestes crítiques i que hi hagi escepticisme envers la taula, la voluntat de diàleg del Govern es manté

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dimarts que mobilitzacions de l’independentisme com la de Perpinyà (França) d’aquest dissabte “enforteixen” la posició de la Generalitat en la taula de diàleg amb el Govern central.

Publicitat

Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, després que en l’acte de Perpinyà es critiqués la taula de negociació, com va fer l’exconsellera i eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí, que la va qualificar d'”enganyifa”.

Budó ha sostingut que, malgrat aquestes crítiques i que hi hagi escepticisme envers la taula, la voluntat de diàleg del Govern es manté i ha assegurat que la part catalana no s’aixecarà de la taula de negociació.

Així mateix, ha afirmat que la mobilització de Perpinyà i les que es puguin produir en el futur “donen més força a la part catalana” per asseure’s en la taula de diàleg i buscar una solució al conflicte.

“Considerem que la mobilització acompanya i reforça la part del Govern en aquesta taula de negociació. Totes aquestes mobilitzacions ens reforcen a l’hora d’asseure’ns a negociar”, ha subratllat, i ha insistit que diàleg i mobilització són dos elements complementaris.

Quan li han preguntat per la propera reunió de la taula de diàleg, Budó ha explicat que s’està treballant en la data d’aquesta segona trobada i també en la de la Comissió Bilateral entre Generalitat i Estat, que creu que ha d’abordar qüestions de “gestió competencial”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca