Cultura reprèn la censura del Liceu als llaços grocs

La 'Resurrecció' de Mahler va servir per celebrar 20è aniversari de la reobertura de la institució

El Departament de Cultura ha manifestat aquest dimarts que no comparteix la decisió de la direcció del Gran Teatre del Liceu de demanar a l’Orfeó Català que no lluís llaços grocs al concert de la ‘Resurrecció’ de Mahler que va servir per celebrar 20è aniversari de la reobertura de la institució, que va tenir lloc aquest diumenge. Tot i això, aquest dilluns el Liceu va remarcar que “ni ara ni mai ha censurat ni amenaçat a cap artista o col·laborador pel fet de dur el llaç groc a sobre l’escenari del teatre”. Això venia precedit de la notícia que ‘Vilaweb’ va publicar, en què explica que el Liceu va censurar que els cantaires de l’Orfeó Català lluïssin un llaç groc en l’actuació de diumenge.

Publicitat

‘VilaWeb’ va indicar que el Liceu va fer la petició a la direcció de l’Orfeó Català per retirar els llaços argumentant què volia preservar la ‘neutralitat’ del concert. Alguns cantaires van mostrar-s’hi disconformes, però els van advertir que si portaven el llaç groc, no actuarien, segons la informació de ‘Vilaweb’.

Posteriorment, el Liceu va assenyalar, en un comunicat, que el passat divendres durant l’assaig del concert un membre del Comitè d’Empresa del Liceu, representant del Cor, va sol·licitar al departament musical del Gran Teatre que es “mantingués la neutralitat” en el concert de diumenge. El departament artístic, explica el Liceu, va traslladar i sotmetre a consideració de l’Orfeó Català la petició presentada i el seus responsables, “en tant que pràctica habitual en concerts del Cor fora del Palau de la Música, van comunicar-ho directament als seus cantaires”.

El Liceu ha remarcat que “ni ara ni mai ha censurat ni amenaçat a cap artista o col·laborador pel fet de dur el llaç groc a sobre l’escenari del teatre”. En aquest context, ha reiterat que el Liceu “treballa, a través de la cultura, per la defensa dels drets i les llibertats de les persones”.

Un dia després de la reacció del Gran Teatre, el Departament de Cultura ha manifestat que no comparteix la decisió de la direcció del Liceu de demanar a l’Orfeó Català que no lluís llaços grocs. “Aquest departament es compromet en la defensa de la llibertat d’expressió, que és un dret fonamental de tota societat democràtica”, afegeix el comunicat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca