Amnistia Internacional denuncia que Europa utilitza recursos judicials i policials contra els que ajuden refugiats

Reclama als líders europeus una nova política migratòria que "no comprometi" els drets humans

Amnistia Internacional reclama als líders europeus que acordin una nova política migratòria que “no comprometi la protecció dels drets humans de refugiats i migrants”. En l’informe ‘Castigant la compassió: la solidaritat a judici a l’Europa fortalesa’, l’organització reclama a la Unió Europea que posi fi a la “criminalització dels defensors dels drets humans que ajuden refugiats i migrants” i denuncia que s’utilitzin “injustament recursos judicials i policials” contra aquestes persones amb l’objectiu de “castigar-les”. D’altra banda, Amnistia Internacional critica que s’utilitzin lleis contra el contraban i mesures antiterroristes contra les persones que ajuden refugiats, migrants i sol·licitants d’asil.

Publicitat

L’organització també critica que es deixi en mans “de gent corrent” l’assistència a migrants, refugiats i sol·licitants d’asil. “Quan castiguen a qui s’ofereix per pal·liar les carències existents, els governs europeus estan fent que les persones en moviment s’exposin a més perills”, avisa l’organització.

L’informe denuncia que dins la Unió Europea s’utilitza la lluita contra el tràfic de persones, el contraban i el terrorisme com a “justificació per exposar refugiats i migrants a riscos més greus per a les seves vides”. “El qüestionament públic i sovint abusiu per part de polítics, representants d’institucions i comentaristes a nivell nacional i europeu ha soscavat la noció de solidaritat”, diu l’estudi, que recorda que aquest valor està recollit en els tractats de la Unió.

A més, Amnistia Internacional recorda que són els estats els que han de “garantir un entorn segur i propici” a migrants i refugiats per tal que puguin “desenvolupar les seves activitats sense temor a patir represàlies”. “És vergonyós que els defensors i defensores dels drets humans estiguin sent acusats per autoritats insensibles que s’entesten a tancar fronteres costi el que costi, incloses vides humanes”, denuncia l’informe.

Finalment, l’organització insisteix que cal “obrir vies segures i legals a Europa”, “oferir un nombre significatiu de places de reassentament i alternatives per protegir els refugiats que estan actualment a Líbia, Turquia i altres països veïns”. L’informe també demana permetre el lliure moviment dels refugiats per la Unió Europea i l’espai Schengen, així com “assegurar un nombre adequat de vaixells de rescat” al Mediterrani.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca