Nervis entre els comuns per la reaparició de Puigdemont

Acusen el president legítim de voler "fer descarrilar l'agenda progressista que Catalunya necessita"

Publicitat

El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena ha demanat a Junts per Catalunya i més concretament a l’expresident Carles Puigdemont i a l’exconsellera Clara Ponsatí que “no diguin que el diàleg és un engany perquè ells són conscients i saben que l’únic engany és insistir amb vies fracassades”. Mena, que aquest diumenge ha participat en una manifestació a Badalona contra els fons voltor i a favor de la regularització dels lloguers, ha considerat que “potser el que persegueixen és fer descarrilar l’agenda progressista que Catalunya necessita.”El que necessitem és que el diàleg se solidifiqui perquè pot ajudar a solucionar conflictes com la regulació dels lloguers”, ha afegit.

Joan Mena ha denunciat, en declaracions als mitjans, que més de 250 famílies s’han vist afectades per les pujades abusives del preu del lloguer per culpa del fons Azora. “Se’ls està vulnerant el seu dret més bàsic a l’habitatge”, ha criticat durant la manifestació que ha començat davant l’Ajuntament de Badalona aquest dissabte al migdia.

Uns 800 veïns de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet, Terrassa i Granollers s’han concentrat per “denunciar les pràctiques especulatives del fons voltor Azora i exigir una regulació dels preus de lloguer”. La concentració ha estat organitzada pel Sindicat de Llogateres i forma part de la campanya que pretén forçar aquest fons a una negociació col·lectiva. Els manifestants han denunciat que entre les cinc ciutats catalanes hi ha 7.000 pisos afectats per aquest fons, que aplica clàusules i augments dels lloguers abusius.

Coordinats pel Sindicat de Llogateres de Catalunya s’ha posat en marxa la campanya #TodasVsAzora amb les seccions sindicals dels diferents municipis i les sis assemblees de veïns de les onze finques afectades. Un centenar d’entitats ja han signat el manifest d’aquesta iniciativa que exigeix “regulació dels lloguers, ja”.

Publicitat

Mena ha considerat que “Junts per Catalunya ha de triar si vol estar amb el diàleg o amb els enemics del diàleg”. “No té sentit que amb un peu estiguin a la mesa de negociació del diàleg però amb l’altre peu vulguin fer la traveta per fer descarrilar l’única oportunitat històrica que tenim per solucionar el conflicte polític que vivim a Catalunya”, ha reflexionat en veu alta tot afegint que “no pot ser que JxCat digui un dia que el Govern de la Generalitat no s’aixecarà de la mesa de diàleg i que l’endemà ens digui que la mesa és un engany. “Puigdemont sap que l’únic engany als catalans és insistir amb vies que ja s’han demostrat esgotades i que l’únic que persegueixen és fer descarrilar l’agenda progressista que necessita Catalunya”, ha reblat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca