ERC segueix imposant-se a les enquestes

Passaria dels 32 diputats actuals als 43, amb el 28,1% dels vots

Publicitat

ERC guanyaria les eleccions catalanes i podria sumar amb JxCat o el PSC, segons una enquesta de GAD3 que ha publicat aquest dilluns el diari ‘ABC’ i que ha recollit Europa Press.

El sondeig també pronostica la caiguda de Cs, dels 36 als 12 diputats, amb un 8,9% dels sufragis; un ascens del PP, de quatre a nou escons, amb el 7,2% dels vots, i l’entrada de Vox al Parlament amb quatre diputats (4,4%).

ERC passaria dels 32 diputats actuals als 43, amb el 28,1% dels vots; seguit del PSC, que pujaria dels 17 als 27 diputats, amb el 20,8% dels vots; i de JxCat, que reduiria els seus suports i passaria dels 34 diputats actuals a 24, amb el 15,4% dels vots.

Els comuns passarien de vuit a deu diputats, amb un 8,1% dels sufragis, i la CUP augmentaria la seva presència a la cambra catalana i passaria de quatre a sis diputats, amb un 4,9% dels vots.

Publicitat

La suma d’ERC i JxCat, que passaria de 66 a 67 diputats, es quedaria a un escó de la majoria absoluta i l’independentisme –ERC, JxCat i CUP– arribaria als 73 diputats, davant dels 70 actuals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca