Casado veu inevitable que Junqueras surti de la presó

Creu que la Fiscalia podria recórrer els permís i acusa Sánchez de "blanquejar" els dirigents independentistes

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dilluns que l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras sortirà de la presó perquè el president del Govern central, Pedro Sánchez, “ho permet” quan, a parer seu, la Fiscalia podria recórrer el permís. A més a més, ha assenyalat que a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, “li deixa fer el que li dona la gana” en comptes de “portar-lo a Espanya perquè rendeixi comptes davant la justícia”.

Publicitat

“Pedro Sánchez està blanquejant una persona que diu que tornarà a donar un cop a la legalitat, que està insultant la democràcia espanyola i que està fugit de la justícia”, ha declarat Casado, després que Puigdemont cridés aquest dissabte a preparar la “lluita definitiva” en un acte que va organitzar el Consell per la República, juntament amb l’ANC i Òmnium Cultural a Perpinyà (França).

En una entrevista a Telecinco, que ha recollit Europa Press, Casado ha afirmat que és “un problema molt seriós” perquè Sánchez “els ha normalitzat com els seus socis polítics”. “Mentre Puigdemont fa aquests mítings a Perpinyà, Sánchez es va reunir tres dies abans amb Torra a La Moncloa i el complimentava perquè li aprovi els pressupostos”, ha dit, en al·lusió a la taula de diàleg entre governs que es va constituir dimecres passat.

El líder del PP ha assegurat que el problema de l’independentisme no és només espanyol sinó europeu. “El virus del nacionalisme radical és un vell fantasma de l’Europa de l’últim segle”, ha manifestat, després d’afirmar que quan els nacionalismes i els populismes tornen a “ressorgir” el “problema és de tota la Unió Europea”.

D’aquesta manera, ha recordat que Sánchez ha estat nomenat president del Govern central “gràcies als de Bildu, als d’ERC i als comunistes de Podem” i ara “pretén perpetuar-se en el poder tres anys més” amb l’aprovació dels comptes públics mitjaçant els vots dels qui volen “trencar la unitat nacional”.

Casado ha assenyalat que el PP allarga la mà a Sánchez per aprovar els PGE amb el seu partit si trenca amb els independentistes i els “extremistes”, perquè la seva formació és el partit “moderat”.A parer seu, ara no té “excuses” per dir que “no li ha quedat més remei” però no ho fa perquè “en el fons està a favor de la plurinacionalitat, de la nació de nacions i de l’assimetria d’Espanya”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes