Torneu-nos a explicar per què anem a eleccions

No me’n puc estar de preguntar-me, una vegada i una altra, per què l’independentisme s’ha entossudit a anar a unes noves eleccions quan té majoria absoluta al Parlament de Catalunya.

Tot i que ens podíem esperar que l’acte del Consell per la República acabaria sent un èxit, no pel fet de complir-se la previsió això treu mèrit al fet que 150.000 persones han acompanyat als representants del govern legítim a l’exili. I ho han fet, a més, amb una altra barroera maniobra de l’Estat per minvar el dret a la lliure circulació dels independentistes quan intentaven travessar la frontera.

Que algú ens expliqui, des d’un punt de vista polític i no pas des de l’òptica d’agència de col·locació dels partits, per quin motiu dos anys després del cop d’Estat contra les institucions catalanes, les victòries electorals malgrat les campanyes mediàtiques, polítiques i judicials en contra i la persistència del moviment de base amb les concentracions a Brussel·les, els 11 de setembre i en totes les cites contra la repressió per què es vol malbaratar una majoria independentista que ni tan sols ha començat a treballar el full de ruta aprovat a les urnes el 21 de desembre del 2017.

És tan greu que avui l’independentisme polític sigui incapaç de cooperar per assolir la plena sobirania nacional que necessito, de debò, que ens tornin a explicar per què anem a eleccions, i que ho facin, sobretot, sense excuses de parvulari. Si és per egos, lideratges o anhels de poder han de saber que el càstig popular serà sever. Perquè no només hauran perdut una oportunitat política, sinó també social. Tenen al seu costat un moviment que des de Brussel·les, a Perpinyà, passant per Urquinaona, ha demostrat estar molt per sobre d’ells.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.