QUIET’S? | Alba Martínez

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Deu preguntes i deu respostes per saber qui és què

La cantautora Alba Martínez, més coneguda pel pseudònim Bittah, es comunica amb el silenci, amb allò invisible, negat, rebutjat i exiliat. En una societat on pesa més el que no es diu per pors, control i opressió, l’artista fila versos poètics que treuen la vena dels ulls a una societat sorda.

Els ritmes emocionals, verbalitzats a vegades en solos i d’altres amb Tribade o Ascensa Furore, empoderen cap a una revolució combativa però també festiva on cremar de ràbia els privilegis.

Quina consideres que és la teva primera obra?

“Conciencia reflexiva” va ser la primera maqueta que vaig treure amb 15 anys. Igual de política que cutre, però la meva “primera obra” de la que em vaig sentir mitjanament orgullosa i amb la que crec que vaig trovar la meva zona de comfort com a artista es la cançó “Nadezdha”. És la primera cançó en la que aconsegueixo fusionar les emocions pròpies amb el món.

- Publicitat -

La teva cita preferida? De qui és?

“Sean capaces de crees en el futuro que no verá”, E. Che Guevara.

De quin color i en quin to visualitzes els records?

A voltes en un blau càlid, altres ataronjats.

Quina escena cinematogràfica t’ha marcat més?

Aquest fragment de “El nombre de la Rosa”, escrit per Umberto Eco i adaptat al cinema sota la dirección de Jean-Jacques Annaud:

-Remigio da Varagine, ¿Niegas tu la confesión que ha hecho tu cómplice?

-No…no la niego. ¡Estoy orgulloso de ello!
En los doce años que llevo aqui no he hecho nada más que llenarme la barriga, aumentar mi vileza y arrancar los diezmos a los campesinos hambrientos. Pero ahora vos me habéis dado la fuerza para recordar aquello en lo que en otro tiempo creí con toda mi alma. Y por ello os doy las gracias.

-¿Para recordar que cruelmente saqueabas y quemabas las propiedades de la iglesia?

-¡¡Si!! ¡Para devolvérselas al pueblo! ¡A quien vosotros se las habíais robado anteriormente!

-¿Y no asesinaste así mismo a Obispos y Sacerdotes?

-Si… ¡Os mataría a vosotros Si tuviera esa oportunidad!”

Quin és el teu objectiu a la vida? Quin és el sentit de la vida?
Poques coses i moltes a la vegada. Anar acomplint allò que em proposo, cuidar de les meves, mantenir viva la curiositat i la inquietut. Llegir més llibres, viure a un poble i tenir temps per anar a mirar ocells. Seguir estudiant. De moment també recopilo totes les acreditacions dels concerts en els que toquem i els guardo en una caixa per ensenyar-li a les meves nétes.

A part, no tenir por de mirar endins. Que si les coses em van bé, em serveixin per millorar el meu entorn i a les meves. Tenir ben present que som perque altres van ser.

En el cas de viure una apocalipsi i et donessin l’oportunitat de recrear una societat, quinx famosx t’acompanyaria?

L’Angela Davis per organizar bé la societat o l’Alba Flores per a que no falti la cultura. I el Cigala pa la fiesta.

Tria una característica que admiris de la humanitat
La creativitat o l’enginyi la capacitat de lluita i buscar les esquerdes per escapar del poder. Admiro molt la consciència col·lectiva d’algunes cultures originàries (o indígenes), en algunes llengues originàries no existeix la paraula “nosaltres” o la paraula “pell”, sinó que s’utilitza el mateix nom amb el que es denomina a l’escorça dels arbres.

Quina cançó cantaries en un karaoke sense parar?
Alguna de Los Chichos.

Ens comparteixes una mania curiosa?
Si estic escrivint amb el llapis, no puc fer-ho tranquil·la si a l’altre mà no tinc la goma d’esborrar. Molt descriptiu de les inseguretats.

Què penses del nudisme?
Tot i que no el practico gaire… la roba és una construcció social. Free The Nipple.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca