Missatge contundent de Cuixart: “La taula només serà útil si som exigents”

Anima els seus socis a participar en l'acte de Perpinyà amb Puigdemont

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha advertit aquest divendres, sobre la taula de diàleg entre governs per abordar el conflicte català, que la voluntat de diàleg real s’ha de materialitzar en l’amnistia i la fi de la repressió, segons ell, i ha avisat: “La taula de negociació només serà útil si som exigents a l’hora de garantir que no es perverteixi el valor de la paraula”.

Publicitat

En una carta que ha enviat als socis de l’entitat i que ha recollit Europa Press, Cuixart ha reivindicat un diàleg sincer i sense renúncies, i ha alertat que si es perverteix el valor de la paraula, serà una greu responsabilitat i un menyspreu als “més de 2.500 represaliats”.

També, el president d’Òmnium ha fet una crida a participar en l’acte de dissabte del Consell per la República a Perpinyà (França) amb l’expresident del Govern Carles Puigdemont, en el qual ha assegurat que es reivindicarà “l’exili com a eina fonamental i imprescindible de la lluita compartida per l’autodeterminació”.

Cuixart ha donat les gràcies als qui fan servir “l’altaveu de l’exili” en la defensa de les llibertats individuals i nacionals, i ha escrit que mai se’ls podrà agrair suficient el sacrifici personal i familiar que suposa.

Unitat independentista

“El destí dels presos i els exiliats està unit d’una manera granítica, igual com ha de ser la nostra unitat: granítica”, ha seguit el líder independentista a la presó pel procés, en referència a la unitat independentista.

També ha aprofitat la carta per tornar a felicitar el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalans, Enric Casasses, que es va anunciar dijous i que atorga Òmnium: “La teva veu transgressora i valenta ens encoratja a abraçar sense por la llibertat”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca