Junqueras anuncia que vol tornar a ser el candidat a presidir la Generalitat

El líder d'ERC alerta que cedir la bandera del diàleg a l'Estat seria un "error imperdonable"

Publicitat

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat que la seva voluntat, si el partit està d’acord, és tornar a ser candidat a la presidència de la Generalitat. En una entrevista a ‘El Nacional’, ha explicat que compta que el TJUE o el Tribunal General de la UE li atorguin la condició d’eurodiputat. Llavors, segons ha apuntat, la condemna d’inhabilitació decauria. En cas que no sigui així, cosa que no contempla, considera que serà candidat “algú millor” perquè el partit té “un molt bon equip”. Junqueras ha reivindicat ERC com qui “més ha confiat en la taula de diàleg des del primer moment” i ha avisat que no es pot cedir la bandera del diàleg als qui no se l’han cregut mai com l’Estat. “Seria un error fonamental, imperdonable”, ha dit.

A l’entrevista a ‘El Nacional’, Junqueras ha explicat que té “moltes ganes” i “il·lusió” de tornar a fer classes com a professor universitari després d’haver aconseguir un permís penitenciari per treballar fora de la presó. Ha indicat que farà classes d’Història del Pensament.

“No serà una història cronològica sinó escollir algunes grans idees i veure com s’han desenvolupat al llarg de la història. L’evolució de l’economia, de la ciència, els avenços científics, la religió, la física… El meu camp és inabastable i jo inesgotable. Puc estar anys així i cada dia explicant una cosa diferent. També hi entra l’evolució de la llibertat. Com les societats, els ciutadans guanyem i perdem llibertats, el paper de la democràcia”, ha relatat.

Pel que fa al diàleg amb l’Estat, Junqueras l’ha defensat i ha dit que aquella gent que el vulgui segueixi a ERC. “Ja sabem que la solució als nostres problemes és l’autodeterminació però aquesta només arribarà si cada vegada som més i més forts i sumem complicitats”, ha manifestat. El republicà ha constatat que la recepta passa per dialogar amb “generositat” i total “honestedat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca