Torra es querellarà contra el vocal de la JEC a sou de Cs

Betancor cobrava mensualment de Cs mentre participava en debats decisius sobre el conflicte català

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dijous que presentarà una querella contra un vocal de la Junta Electoral Central (JEC), Andrés Betancor, que va compatibilitzar el càrrec en aquest òrgan amb ser assessor de Cs.

Segons ha informat ‘eldiario.es’, Betancor cobrava mensualment de Cs mentre participava en debats decisius sobre el conflicte català i el desenvolupament de les eleccions entre els anys 2017 i 2019.

“Perquè és a l’origen de la meva inhabilitació, presentaré una querella per suborn, prevaricació i/o delicte electoral contra Betancor i els que siguin responsables d’aquest escàndol que posa en dubte totes les decisions preses per la JEC els últims dos anys”, ha explicat Torra en un missatge del seu perfil de Twitter que ha recollit Europa Press.

Betancor, catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra, va ingressar a la JEC l’octubre del 2017, a proposta de la formació que dirigia Albert Rivera, i en aquell moment ja era assessor de Cs.

Publicitat

La JEC es compon de vuit magistrats que el Tribunal Suprem selecciona per sorteig i cinc catedràtics que elegeix el Congrés dels Diputats a proposta dels grups parlamentaris.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes