Dijous 09 Abril, 2020

Les exportacions catalanes d’alta tecnologia augmenten un 18,2% l’any 2019

Han assolit un valor de 8.744,7 milions d’euro

Més llegits

No és cap guerra

No és difícil deduir que entre els guionistes de la Moncloa deu haver molts entusiastes de les pel·lícules americanes...

Ecologia feixista: el perill d’idealitzar la natura

Escombro l'últim racó de pols de la casa però un color insòlit m'atura. Sacsejo el cap i apropo el...

Simón tomba les previsions de Sanitat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats...

Puigdemont, Junqueras i eurodiputats de PNB, Bildu i Podem demanen que Sánchez actuï contra el TS

L'eurodiputat i president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident legítim i líder d'ERC, Oriol Junqueras, han...

A partir del 26 d’abril els ciutadans podran “anar recuperant la seva vida normal”

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha dit que a partir del 26 d'abril, quan acabi la...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 70.038,2 milions d’euros l’any 2019, xifra que representa un augment del 3,2% respecte a l’any anterior. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), els productes d’alt contingut tecnològic són els que més han augmentat les vendes a l’estranger (18,2%), seguits dels de nivell baix (7,8%) i dels de nivell mitjà baix (6,6%). En canvi, les exportacions de productes de nivell tecnològic mitjà alt han disminuït (‑3,5%).

Les exportacions d’alta tecnologia de Catalunya han registrat augments interanuals superiors al 20% els darrers tres trimestres del 2019 i han assolit un valor de 8.744,7 milions d’euros l’any 2019, que representa pràcticament una tercera part de les exportacions d’alta tecnologia del conjunt d’Espanya. El fort augment de les exportacions d’alta tecnologia (18,2%) es deu bàsicament a l’increment de les vendes de productes farmacèutics (23,4%), però també han augmentat les de productes informàtics, electrònics i òptics (3,8%). Per destinació geogràfica de les vendes, han augmentat tant les destinades a la Unió Europea com les destinades a fora de la UE (el 20,3% i el 16,1%, respectivament).

Les vendes a l’estranger de productes industrials de nivell mitjà alt, que representen el 46% de les exportacions industrials, han disminuït un 3,5% en relació amb l’any anterior i han assolit un valor de 31.974,1 milions d’euros el 2019. Tots els grups de productes d’aquest nivell han disminuït, entre els quals destaca el grup Materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles (-5,3%). Per àrees geogràfiques, les vendes han disminuït tant a la Unió Europea com a la resta del món (-2,1% i -6,5%, respectivament).

Les exportacions de productes de nivell mitjà baix (amb un valor de 10.421,3 milions d’euros) han augmentat un 6,6% anual. El principal grup de productes d’aquest nivell (Cautxú i matèries plàstiques, productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia) disminueix les vendes a l’estranger un 1,1%, i també ho fan els productes metàl·lics (-1,6%), mentre que el grup de la resta de productes augmenta un 34,0%.

Les vendes a l’exterior de productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 18.898.1 milions d’euros, han augmentat un 7,8% el 2019. Per àrees geogràfiques, les vendes han augmentat tant a la Unió Europea com a la resta del món (6,4% i 10,6%, respectivament).

Les importacions de productes industrials han augmentat un 2,9% l’any 2019

Catalunya ha importat productes industrials per valor de 83.087,0 milions d’euros, xifra que representa un creixement anual del 2,9%. Les compres a l’estranger de productes d’alt contingut tecnològic són les que han augmentat més (11,2%), seguides per les dels nivells mitjà baix (4,3%) i baix (3,2%) i les de contingut mitjà alt, que s’han mantingut estables (0,2%). Per àrees geogràfiques, destaca el fort augment de les compres de productes d’alt contingut tecnològic a la Unió Europea (23,9%).

Al quart trimestre del 2019 les exportacions d’alta tecnologia augmenten un 20,8%

Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 17.784,1 milions d’euros al quart trimestre del 2019, xifra que representa un augment interanual del 4,1%. Destaca l’increment de les vendes de productes d’alta tecnologia (20,8%) i també han augmentat les de nivell tecnològic baix (10,1%) i mitjà baix (1,4%), mentre que les vendes de productes de nivell mitjà alt han disminuït (-2,8%).

En el cas de les importacions, han assolit un valor de 19.885,2 milions d’euros al quart trimestre del 2019, xifra que suposa una disminució del 3,1% respecte al mateix període de l’any anterior. La disminució de les compres de productes industrials, que no es produïa des de l’any 2013, ha estat motivada pel grup de nivell tecnològic mitjà baix (-8,3%), ja que la resta de grups han incrementat les importacions.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Simón tomba les previsions de Sanitat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats i casos greus de coronavirus...

Entitats per la pau i els drets humants rebutgen “la deriva militarista” de l’Estat

Les entitats de promoció de la pau i els drets humans i de cooperació agrupades en Lafede.cat-Organitzacions per a la Justícia global, han criticat...

Dimiteix el president del Consell Europeu de Recerca per la gestió de la UE per fer front a la pandèmia

El president del Consell Europeu de Recerca (ERC, en anglès), l'investigador Mauro Ferrari, ha anunciat que dimiteix del càrrec perquè està en desacord amb...

Pimec dona suport als nous Pactes de la Moncloa a cegues

Pimec dona suport als nous Pactes de la Moncloa plantejats pel president del Govern central, Pedro Sánchez, per fer front i superar la crisi...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca