Asens creu que per resoldre el problema català “caldrà posar-hi imaginació”

"Arribarà el moment en què s'hagi d'abordar la qüestió de fons i caldrà posar-hi molta imaginació dins del marc de la legalitat"

El president d’Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en Comú, Jaume Asens, considera que per resoldre el problema català “caldrà posar-hi molta imaginació” dins del marc de la legalitat, tot i que també existeix “la possibilitat de modificar normes”.

Publicitat

Asens s’ha expressat així en una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’ després que la ministra portaveu, María Jesús Montero, demanés aquest dimecres després de la reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat fer servir “fórmules imaginatives” per canalitzar el conflicte.

En aquest context, Asens ha celebrat que per primer cop el Govern s’ha trobat amb que “no hi ha una paret a l’altre costat, sinó un govern que vol escoltar i reconèixer que si gairebé la meitat” dels catalans “se’n volen anar és perquè hi ha un problema”.

“Arribarà el moment en què s’hagi d’abordar la qüestió de fons i caldrà posar-hi molta imaginació dins del marc de la legalitat. Tots sabem quins són els límits jurídics i legals, però crec que també existeix la possibilitat de modificar normes”, ha assegurat Asens.

En aquest sentit, el dirigent català ha explicat que el Congrés dels Diputats és “sobirà” i “decideix què és delicte, què no i en quins termes”. “Si exerceix les seves facultats pot aprovar una norma o una altra. Crec que aquest és l’ànim i veure en quina mesura això es pot transitar”, ha afegit.

Al seu judici, aquest camí suposa resoldre el problema “per les vies polítiques” i s’han de “deixar de costat les judicials”. “No delegar en uns altres”, ha asseverat, i després ha aplaudit el “reconeixement mutu” entre totes dues parts, “que reconeixen les seves legitimitats”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca