Asens creu que per resoldre el problema català “caldrà posar-hi imaginació”

"Arribarà el moment en què s'hagi d'abordar la qüestió de fons i caldrà posar-hi molta imaginació dins del marc de la legalitat"

El president d’Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en Comú, Jaume Asens, considera que per resoldre el problema català “caldrà posar-hi molta imaginació” dins del marc de la legalitat, tot i que també existeix “la possibilitat de modificar normes”.

Asens s’ha expressat així en una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’ després que la ministra portaveu, María Jesús Montero, demanés aquest dimecres després de la reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat fer servir “fórmules imaginatives” per canalitzar el conflicte.

En aquest context, Asens ha celebrat que per primer cop el Govern s’ha trobat amb que “no hi ha una paret a l’altre costat, sinó un govern que vol escoltar i reconèixer que si gairebé la meitat” dels catalans “se’n volen anar és perquè hi ha un problema”.

“Arribarà el moment en què s’hagi d’abordar la qüestió de fons i caldrà posar-hi molta imaginació dins del marc de la legalitat. Tots sabem quins són els límits jurídics i legals, però crec que també existeix la possibilitat de modificar normes”, ha assegurat Asens.

En aquest sentit, el dirigent català ha explicat que el Congrés dels Diputats és “sobirà” i “decideix què és delicte, què no i en quins termes”. “Si exerceix les seves facultats pot aprovar una norma o una altra. Crec que aquest és l’ànim i veure en quina mesura això es pot transitar”, ha afegit.

Al seu judici, aquest camí suposa resoldre el problema “per les vies polítiques” i s’han de “deixar de costat les judicials”. “No delegar en uns altres”, ha asseverat, i després ha aplaudit el “reconeixement mutu” entre totes dues parts, “que reconeixen les seves legitimitats”.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Òmnium es querella al TS contra Joan Carles I per presumpta corrupció i blanqueig

Òmnium Cultural ha anunciat que ha presentat una querella criminal davant el Tribunal Suprem contra el rei emèrit Joan Carles I per presumptes delictes...

La justícia espanyola, “la més ràpida del món” a l’hora de jutjar independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat aquest divendres la justícia espanyola de ser "la més ràpida del món" quan ha de...

El volum de casos de Covid-19 a Lleida comença a ser important

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha descartat "de moment" que es realitzin confinaments selectius a Lleida davant els...

Catalunya no té les “eines” per afrontar la crisi

La diputada de JxCat al Parlament i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lamentat aquest divendres que, segons ella, Catalunya no té les "eines"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca