Aragonès desvincula la taula de diàleg amb els pressupostos de l’Estat

"El plantejament l'anunciaran els nostres diputats"

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dijous que la taula de diàleg i la votació de la senda d’estabilitat pressupostària amb els objectius de dèficit són “afers diferenciats”.

En una entrevista a Cadena SER, que ha recollit Europa Press, el vicepresident català ha descartat anticipar quin serà el sentit del vot dels sobiranistes en el ple en què el Govern central pretén fer un pas més cap a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat.

“El plantejament l’anunciaran els nostres diputats”, ha explicat Aragonès, que no ha volgut lligar el diàleg entre Govern i l’executiu central amb l’aprovació del sostre de despesa. “Hi ha un acord que permet la taula, que va començar ahir. Però dels Pressupostos hi ha moltes coses a debatre”, ha apuntat.

En aquest context, Aragonès ha advertit el govern de Pedro Sánchez de la possibilitat de negociar els comptes públics en la campanya electoral per a les eleccions autonòmiques a Catalunya.

Publicitat

“Entenem que si hi ha una voluntat del Govern espanyol d’aprovar els pressupostos i coincideix amb la campanya electoral és més difícil perquè pot barrejar-se i no és el millor moment per seure a negociar”, ha reconegut el dirigent català.

Amb tot, Aragonès ha incidit que hi ha un seguit de “necessitats” que requereixen una resposta: “Tot el que ens permeti millorar les condicions de vida dels ciutadans de Lleida, Girona i també per a un de Segòvia, encantats i perfecte”, ha resolt.

D’altra banda, el vicepresident s’ha referit a la primera reunió de la taula de diàleg que es va constituir aquest dimecres, una primera trobada que va ser “intensa” i “positiva”. “Cada part vam posar sobre la taula com és la nostra aproximació al conflicte”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Aragonès ha explicat que aquesta nova etapa s’inaugura amb un “compromís important” de totes dues parts, que tenen una decisió “molt ferma” per treballar “en aquest espai”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes