Missatge apocalíptic de l’OMS

"Quants països tenen plans per tenir llits d'hospital, ventiladors, subministrament d'oxigen, capacitat de laboratori?"

Bruce Aylward, cap de la missió d’experts de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Xina que ha visitat diverses ciutats per analitzar l’evolució del brot del coronavirus Covid-19, ha assenyalat que el país asiàtic està controlant l’epidèmia i que la resta del món encara “no està a preparat”.

Publicitat

“L’unànime conclusió de l’equip és que la Xina ha canviat el curs del brot dins del país. Allò que era un ràpid creixement, s’ha estabilitzat i s’ha reduït més del que es podia esperar si haguéssim observat les dinàmiques naturals d’aquests casos. Centenars de milers de casos s’han previngut gràcies a aquesta intervenció agressiva”, ha dit Aylward en roda de premsa.

De fet, l’expert ha recomanat que en comptes de debatre sobre si el coronavirus és o serà una pandèmia, el que haurien de fer la resta de països és copiar les estratègies que han funcionat a la Xina. “Quants països tenen plans per tenir llits d’hospital, ventiladors, subministrament d’oxigen, capacitat de laboratori?”, s’ha preguntat.

Aylward ha enumerat cinc estratègies de la Xina que s’han “criticat” per neutralitzar el brot, entre les quals la restricció de moviments a Wuhan, epicentre del brot; “reorientar” tota la maquinària estatal envers la contenció; l’ús de dades per localitzar cada contacte; hospitals especialitzats en la lluita contra el Covid-19 o un tractament científic “molt àgil”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca