Marlaska provoca: “La Policia Nacional i la Guàrdia Civil garanteixen un espai de llibertat a Catalunya”

"La Policia Nacional i la Guàrdia Civil continuaran a Catalunya com la resta d'espanyols"

Publicitat

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha acusat aquest dimecres la CUP d’actuar com Vox perquè no respecta la separació de poders i qüestiona el pluralisme polític i, sobre la petició que surtin de Catalunya “les forces d’ocupació”, ha avisat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil defensaran “un espai de llibertat i seguretat per al conjunt dels espanyols”.

“A Espanya no existeix la repressió de la discrepància política”, ha dit Grande-Marlaska en la seva intervenció després que l’hagi interpel·lat el diputat de la CUP Albert Botran Pahissa. Segons el titular de l’Interior, el que manifesten és “falta de rigor respecte a les institucions i a l’estat de dret”.

El ministre s’ha referit a informes com el de l’ONU que situen Espanya entre les 20 democràcies plenes del món i ha demanat “rigor” després que el partit independentista hagi expressat temor perquè la taula de diàleg que comença aquest dimecres mantingui “per sota la repressió” policial que la CUP qualifica de “forces d’ocupació”.

“La Policia Nacional i la Guàrdia Civil continuaran a Catalunya com la resta d’espanyols, els que pensem d’una manera i els que pensem d’una altra, i només volem un espai de llibertat i seguretat per al conjunt dels espanyols”, ha respost Grande-Marlaska. El ministre ha subratllat la “ironia” que la CUP faci com Vox i acusi el Govern central de “saltar-se alegrement la legislació”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes