Grande-Marlaska nega que existeixi “repressió de la dissidència” a l’Estat

Botran denuncia que es tracta "l'independentisme com a enemic polític" i el ministre retreu que tingui "prejudicis"

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat que a Espanya “no existeix repressió de la discrepància política”, en resposta a una interpel·lació de la CUP a la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés. “Existeix reconeixement de la necessitat de resoldre, i avui serà un bon exemple, en el marc de l’Estat de dret situacions com les que s’han donat a Catalunya des del diàleg i l’acord entre diferents”, ha dit. El diputat de la CUP Albert Botran ha denunciat la “repressió política a la dissidència” i ha afirmat que l’Estat -governi tant el PP com el PSOE- tracta “l’independentisme com a enemic polític”.

Publicitat

El diputat de la CUP ha afirmat que el “principal risc” de la taula de diàleg és que “davant d’una aparent normalitat d’igualtat entre les parts” continuï “per sota” la “tasca de repressió amb expedients judicials i investigacions policials”. “La seva policia actua a Catalunya com una veritable força d’ocupació”, ha dit Botran, que ha assegurat que la resposta a protestes d’altres col·lectius no són atacades de la mateixa forma.

Grande-Marlaska ha afirmat que la solució al conflicte no s’assolirà amb “immobilisme, inacció i prejudicis” i ha criticat que és una política en la qual la CUP “coincideix sorprenentment amb un grup com Vox”. El ministre ha dit que una prova que “no hi ha repressió” és que un partit com la CUP “participi amb tots els drets i garanties” en la política estatal.

Segons el ministre, la CUP fa una “anàlisi massa simple d’una realitat molt més complexa”. Botran ha criticat les investigacions contra membres dels CDR, el desplegament policial posterior a la sentència de l’1-O o les citacions a persones que van participar en talls de carreteres.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca