Grande-Marlaska nega que existeixi “repressió de la dissidència” a l’Estat

Botran denuncia que es tracta "l'independentisme com a enemic polític" i el ministre retreu que tingui "prejudicis"

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat que a Espanya “no existeix repressió de la discrepància política”, en resposta a una interpel·lació de la CUP a la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés. “Existeix reconeixement de la necessitat de resoldre, i avui serà un bon exemple, en el marc de l’Estat de dret situacions com les que s’han donat a Catalunya des del diàleg i l’acord entre diferents”, ha dit. El diputat de la CUP Albert Botran ha denunciat la “repressió política a la dissidència” i ha afirmat que l’Estat -governi tant el PP com el PSOE- tracta “l’independentisme com a enemic polític”.

Publicitat

El diputat de la CUP ha afirmat que el “principal risc” de la taula de diàleg és que “davant d’una aparent normalitat d’igualtat entre les parts” continuï “per sota” la “tasca de repressió amb expedients judicials i investigacions policials”. “La seva policia actua a Catalunya com una veritable força d’ocupació”, ha dit Botran, que ha assegurat que la resposta a protestes d’altres col·lectius no són atacades de la mateixa forma.

Grande-Marlaska ha afirmat que la solució al conflicte no s’assolirà amb “immobilisme, inacció i prejudicis” i ha criticat que és una política en la qual la CUP “coincideix sorprenentment amb un grup com Vox”. El ministre ha dit que una prova que “no hi ha repressió” és que un partit com la CUP “participi amb tots els drets i garanties” en la política estatal.

Segons el ministre, la CUP fa una “anàlisi massa simple d’una realitat molt més complexa”. Botran ha criticat les investigacions contra membres dels CDR, el desplegament policial posterior a la sentència de l’1-O o les citacions a persones que van participar en talls de carreteres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes