El govern espanyol assenyala que la taula de diàleg és una eina per frenar l’independentisme

Calvo assegura que l'independentisme català "va cometre una vulneració important" de la llei

La vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo, ha posat en valor aquest dimarts que comenci la taula de diàleg sobre el conflicte a Catalunya que van pactar el PSOE i ERC en l’acord que va permetre la investidura de Pedro Sánchez perquè, a parer seu, pot ser una manera de frenar l’independentisme.

Publicitat

Malgrat que la delegació del Govern no la formen exclusivament membres de l’executiu català sinó també diputats d’ERC i JxCat al Parlament, a més d’assessors, Calvo ha restat importància a aquest fet que no s’ajusta a la literalitat de l’acord que van subscriure i que parlava de delegacions del Govern espanyol i el Govern català.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Calvo ha reiterat que “el més important” és que les dues delegacions s’asseguin perquè “només es pot avançar començant”. “El Govern central està convençut de la utilitat de començar una via de diàleg per solucionar un conflicte que fa massa temps que està enquistat”, ha afegit la portaveu, María Jesús Montero.

Tot i això, ha evitat aclarir quin és l’ordre del dia de la reunió al palau de La Moncloa. Segons ella, “el millor ordre del dia” el representa la “claredat de les posicions antagòniques” que defensen totes dues delegacions en qüestions com l’exercici del dret d’autodeterminació o l’amnistia.

En aquest sentit, ha fet una crida a aparcar aquestes posicions no compartides per permetre que hi pugui haver avanços en altres afers, com les 44 propostes que Sánchez va plantejar al president Quim Torra en l’entrevista del 6 de febrer a Barcelona.

Calvo també considera que s’ha fer una “reflexió” de com s’ha arribat fins aquí. Sense obviar que l’independentisme català “va cometre una vulneració important” de la llei, i també ha assenyalat un altre culpable: l'”herència” del PP, que va actuar amb “desídia”, “falta de diàleg” i va portar als tribunals decisions que hauria d’haver resolt abans la política.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca