Plácido Domingo diu que “ha crescut” amb l’experiència d’assetjador sexual

Es "compromet" a afrontar un canvi "positiu" en la indústria de l'òpera perquè "ningú no hagi de passar pel mateix"

Publicitat

El tenor Plácido Domingo ha demanat perdó aquest dimarts a les dones que el van acusar d’assetjament sexual “pel dolor” que els va causar i ha assegurat que accepta “tota la responsabilitat” per les accions que s’han denunciat aquests darrers mesos.

En un comunicat que s’ha remès a Europa Press, Domingo ha mostrat respecte per les seves companyes de professió, que l’agost del 2019 “es van sentir prou còmodes per parlar” dels fets. “Entenc ara que alguna d’aquestes dones podia tenir por d’expressar-se honestament perquè els amoïnava que la seva carrera quedés afectada”, ha dit.

Després de “prendre’s un temps” per analitzar les acusacions, el tenor espanyol ha explicat que ha “crescut amb aquesta experiència”. “Tot i que no va ser la meva intenció, ningú no s’hauria de sentir mai d’aquesta manera”, ha afegit.

Assegura que “ha crescut” amb aquesta experiència

Publicitat

Així, Plácido Domingo ha assenyalat que es “compromet” a afrontar un canvi “positiu” en la indústria de l’òpera perquè “ningú no hagi de passar pel mateix”. “El meu fervent desig és que això resulti en un espai més segur per treballar, i espero que el meu exemple empenyi més gent a seguir els meus passos”, ha resolt.

El músic s’ha expressat així mesos després que sortissin a la llum les denúncies d’assetjament sexual d’una vintena de dones. Domingo ho va negar tot i va assegurar que “l’abús” de la seva posició directiva dins de l’estructura administrativa de les òperes de Washington i de Los Angeles on va treballar era “tan impossible com inconcebible”.

Les acusacions sobre Domingo van precipitar les cancel·lacions d’algunes de les seves actuacions arreu del món –com les de l’Òpera de San Francisco i la de Dallas–, i va provocar que el tenor dimitís com a director general de l’Òpera de Los Angeles.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca