Cunillera assenyala el president Mas com una de les figures de “l’origen dels nostres problemes”

Diu que "hi té molt a explicar" però no el fa responsable únic

Publicitat

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dit aquest dimarts que en la taula de diàleg entre governs pot ser que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont hi tingui alguna influència, però ha declarat: “El nostre interlocutor és (Quim) Torra”.

“Aquesta és una taula de governs. El president del Govern espanyol i el de la Generalitat són els qui la lideren (…) Qui presideix la taula i és el nostre interlocutor és Torra, i ja està”, ha insistit Cunillera en una entrevista a Radio 4 que ha recollit Europa Press, en la qual a més ha dit que en la taula li hauria agradat que a la part de Catalunya hi hagués gent capaç de prendre decisions del Govern, en les seves paraules.

Així s’ha pronunciat per la composició dels membres de la taula catalans que es van anunciar dilluns, i ha valorat que en la delegació de l’Estat els representants són ministres: “Vull pensar que la Generalitat té el mateix interès que el Govern central”.

A més, ha dit que en la taula, a part del conflicte català, s’hi parlarà de tot, i ha resolt: “No soc a la taula i no saps com ho agraeixo”.

Publicitat

El paper del president Mas

Quan li han preguntat pel llibre que surt aquest dimarts de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, i el que sortirà el 2 d’abril de l’expresident Carles Puigdemont, ha dit que prefereix llegir el de Mas.

“De l’origen dels nostres problemes actuals, Mas hi té molt a explicar”, ha dit Cunillera, que ha considerat que li agradaria molt tenir una conversa amb l’expresident i ha dit que no el responsabilitza de tot perquè les responsabilitats del conflicte català estan molt repartides.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca