Cunillera assenyala el president Mas com una de les figures de “l’origen dels nostres problemes”

Diu que "hi té molt a explicar" però no el fa responsable únic

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dit aquest dimarts que en la taula de diàleg entre governs pot ser que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont hi tingui alguna influència, però ha declarat: “El nostre interlocutor és (Quim) Torra”.

“Aquesta és una taula de governs. El president del Govern espanyol i el de la Generalitat són els qui la lideren (…) Qui presideix la taula i és el nostre interlocutor és Torra, i ja està”, ha insistit Cunillera en una entrevista a Radio 4 que ha recollit Europa Press, en la qual a més ha dit que en la taula li hauria agradat que a la part de Catalunya hi hagués gent capaç de prendre decisions del Govern, en les seves paraules.

Així s’ha pronunciat per la composició dels membres de la taula catalans que es van anunciar dilluns, i ha valorat que en la delegació de l’Estat els representants són ministres: “Vull pensar que la Generalitat té el mateix interès que el Govern central”.

A més, ha dit que en la taula, a part del conflicte català, s’hi parlarà de tot, i ha resolt: “No soc a la taula i no saps com ho agraeixo”.

El paper del president Mas

Quan li han preguntat pel llibre que surt aquest dimarts de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, i el que sortirà el 2 d’abril de l’expresident Carles Puigdemont, ha dit que prefereix llegir el de Mas.

“De l’origen dels nostres problemes actuals, Mas hi té molt a explicar”, ha dit Cunillera, que ha considerat que li agradaria molt tenir una conversa amb l’expresident i ha dit que no el responsabilitza de tot perquè les responsabilitats del conflicte català estan molt repartides.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Òmnium es querella al TS contra Joan Carles I per presumpta corrupció i blanqueig

Òmnium Cultural ha anunciat que ha presentat una querella criminal davant el Tribunal Suprem contra el rei emèrit Joan Carles I per presumptes delictes...

La justícia espanyola, “la més ràpida del món” a l’hora de jutjar independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat aquest divendres la justícia espanyola de ser "la més ràpida del món" quan ha de...

El volum de casos de Covid-19 a Lleida comença a ser important

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha descartat "de moment" que es realitzin confinaments selectius a Lleida davant els...

Catalunya no té les “eines” per afrontar la crisi

La diputada de JxCat al Parlament i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lamentat aquest divendres que, segons ella, Catalunya no té les "eines"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca