Barcelona és la protagonista de la reconstrucció d’una obra de Banksy

Són a mida real i els originals es van fer entre el 2000 i el 2018

L’Espai Trafalgar de Barcelona ha reunit un centenar de rèpliques de l’obra de Banksy en l’exposició no autoritzada per l’artista desconegut ‘The World of Banksy. The Immersive Experience’, que obrirà les portes a partir d’aquest dimarts de la mà del director de teatre belga-albanès Hazis Varda.

L’exposició, que serà a Barcelona, en principi, uns tres mesos, inclou un centenar de reproduccions a mida real d’entre l’any 2000 i el 2018 que s’han fet al Regne Unit, França, els Estats Units, Israel i Palestina.

El recorregut per les tres plantes de l’edifici inclou obres com el ‘Llançador de flors’, en un gest antimilitarista del seu protagonista; la icònica nena amb un globus ‘Sempre hi ha esperança’; l’obra que es va vendre en una subhasta ‘La rata fora del seu llit’, i la proposta d’humor negre ‘Rieu mentre pugueu’, entre d’altres.

Rèpliques d’artistes urbans

Segons ha explicat Varda –que ha desplegat una iniciativa similar a l’Espace Lafayette Drouot de París (França) de la seva propietat– les rèpliques estan fetes per una desena d’artistes urbans que també volen mantenir-se en l’anonimat perquè la seva vocació no és apropiar-se de l’obra de Banksy, sinó difondre-la.

“Està en contra dels drets d’autor i del concepte del copyright i està a favor que els joves facin còpies”, ha dit Varda, que ha defensat que a més ningú sap qui és Banksy en realitat i que per això les seves exposicions mai són autoritzades.

Ha afegit que tant la seva intenció com la dels artistes que hi han participat “no és robar l’obra de Banksy”, sinó traslladar el missatge d’unes obres, la majoria de les quals han estat robades, vandalitzades i que majoritàriament ja són inexistents i només es poden veure a Internet.

Varda –propietari de la sala de teatre Le Palace de París– ha destacat les possibilitats de l’Espai Trafalgar, i de la seva teatralització amb sons urbans i murs de l’estil de les perifèries urbanes.

Ha destacat que l’espai camina en la “mateixa direcció” que l’obra de Banksy, i la necessitat de les exposicions de travessar una revolució; de fet, ha anunciat que prepara una altra mostra sobre Vincent Van Gogh al mateix espai per d’aquí a un any i mig.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Òmnium es querella al TS contra Joan Carles I per presumpta corrupció i blanqueig

Òmnium Cultural ha anunciat que ha presentat una querella criminal davant el Tribunal Suprem contra el rei emèrit Joan Carles I per presumptes delictes...

La justícia espanyola, “la més ràpida del món” a l’hora de jutjar independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat aquest divendres la justícia espanyola de ser "la més ràpida del món" quan ha de...

El volum de casos de Covid-19 a Lleida comença a ser important

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha descartat "de moment" que es realitzin confinaments selectius a Lleida davant els...

Catalunya no té les “eines” per afrontar la crisi

La diputada de JxCat al Parlament i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lamentat aquest divendres que, segons ella, Catalunya no té les "eines"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca