El PP recorrerà el decret d’habitatge del Govern al Constitucional

Alejandro Fernández creu que la norma converteix Catalunya "en un paradís okupa"

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha anunciat que la seva formació recorrerà davant del Tribunal Constitucional el decret d’habitatge que ha impulsat el Govern i que s’està tramitant al Parlament. Segons ha assegurat aquest dilluns en una roda de premsa, la norma ataca el dret constitucional a la propietat privada i converteix Catalunya “en un paradís okupa”. “Mentre les famílies humils esperen pacientment, màfies violentes ocupen per la via dels fets consumats habitatges i, a més, adquireixen drets”, ha lamentat. Per això ha explicat que el PP també presentarà una proposició no de llei al Congrés instant el govern de Pedro Sánchez a recórrer el decret al TC, ja que si l’executiu espanyol l’impugna, queda sense efecte.

Publicitat

El Consell de Garanties Estatutàries ja va resoldre la setmana passada que el decret era “inconstitucional” per la definició que fa de l’habitatge buit. El dictamen critica l’eliminació com a causa justificada de desocupació permanent de l’habitatge el fet d’haver iniciat en els últims dos anys un procediment judicial per recuperar la possessió en cas de tenir ocupes. Amb el nou decret, diu l’òrgan, “s’entén que un habitatge és buit quan està desocupat permanentment i sense causa justificada durant dos anys”, independentment del fet que hi hagi en marxa un procés judicial.

Pressupostos de la Generalitat

Fernández també s’ha referit a la possibilitat de dur els pressupostos de la Generalitat d’aquest 2020 al Consell de Garanties Estatutàries, la qual cosa en retardaria l’aprovació final. El PPC no té prou representants al Parlament per fer-ho –calen dos grups parlamentaris o una desena part dels diputats–, però el líder popular ha afirmat que mantenen “converses” amb Cs per demanar conjuntament un dictamen a l’òrgan.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca