Les rebaixes van sacsejar les butxaques dels catalans

Van gastar una mitjana de 415€ durant el període de rebaixes, un 36% més

Els catalans van gastar una mitjana de 415 euros durant el període de rebaixes d’aquest any, un 36% més que el 2019, quan van gastar una mitjana de 305 euros.

Publicitat

En comparació amb la despesa mitjana del conjunt d’Espanya, els catalans van gastar un 27% més, segons dades de l’Observatori Cetelem Estacional sobre la despesa en rebaixes dels consumidors catalans, ha informat aquest divendres en un comunicat.

El 24% dels enquestats a Catalunya afirma que ha fet una despesa superior en les rebaixes d’aquest 2020, cosa que suposa un augment de cinc punts percentuals respecte a les declaracions de l’any anterior.

Si es compara amb les dades del total d’Espanya, els catalans se situen un punt percentual per sobre de la mitjana, encara que la majoria de catalans, el 48% dels enquestats, manifesten que han fet una despesa semblant a les rebaixes de l’any 2019.

De la mateixa manera, cal destacar un descens de vuit punts percentuals en el percentatge de catalans que assegura que ha gastat menys diners aquestes rebaixes, que se situa en el 29%, davant del 37% el 2019.

Els productes més adquirits van ser roba (72%), amb un augment de 21 punts percentuals respecte al 2019 i un punt per sota de la mitjana d’Espanya; tèxtil i calçat esportiu, que amb un 56% i un augment de 31 punts respecte a l’any anterior, se situa dos punts per sota de la mitjana nacional, i calçat i complements (44%), que se situa nou punts per sobre del 2019 i dos per sota de la mitjana d’Espanya.

Segons l’Observatori Cetelem Estacional, les rebaixes “mantenen el seu atractiu comercial” per als consumidors catalans enquestats, perquè, en totes les categories que s’han consultat, ha augmentat el percentatge de catalans que afirma haver-hi comprat durant les rebaixes.

Les dades analitzades s’han obtingut a partir d’una enquesta en línia que va fer l’empresa Invesmarket amb una mostra de 1.000 enquestes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca