Bosch diagnostica “tensió creativa” a l’independentisme

"El 9N es va fer malgrat les diferències"

Publicitat

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha afirmat aquest divendres que l’independentisme viu una “tensió creativa”, però que avança, i ha posat la consulta del 9 de novembre del 2014 d’exemple.

“El 9N es va fer malgrat les diferències”, ha apuntat el conseller en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, i ha opinat que entén la petició dels seus socis de Govern, JxCat, d’incorporar un mediador a la taula de diàleg entre governs, però que el més urgent és començar el diàleg tan aviat com sigui possible.

També ha parlat de la comissió bilateral Generalitat-Estat, que presideix Bosch, de la qual ha lamentat que “des d’Adam i Eva, el Govern espanyol no vol convocar les bilaterals”, i ha dit que ell serà qui en convoqui una.

“Quan tinguem la llista de greuges de tots els departaments del Govern i ho hàgim prioritzat, enviaré una ordre a Madrid i proposaré un dia. Tan aviat com sigui possible, quan estiguem preparats, hi anirem”, ha expressat.

Publicitat

El conseller d’ERC ha destacat que, mentre que a la taula de diàleg hi portaran l’amnistia i l’autodeterminació, a la bilateral hi volen resoldre elements del dia a dia: “És urgent parlar de coses com el traspàs de les beques, com resoldre Rodalies, o les transferències als Mossos”, ha afegit.

I ha resolt: “La millor relació bilateral que podem tenir amb l’Estat espanyol és la que surti de la taula de diàleg, en què portarem la fi de la repressió i un referèndum d’autodeterminació”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca