Bosch diagnostica “tensió creativa” a l’independentisme

"El 9N es va fer malgrat les diferències"

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha afirmat aquest divendres que l’independentisme viu una “tensió creativa”, però que avança, i ha posat la consulta del 9 de novembre del 2014 d’exemple.

Publicitat

“El 9N es va fer malgrat les diferències”, ha apuntat el conseller en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, i ha opinat que entén la petició dels seus socis de Govern, JxCat, d’incorporar un mediador a la taula de diàleg entre governs, però que el més urgent és començar el diàleg tan aviat com sigui possible.

També ha parlat de la comissió bilateral Generalitat-Estat, que presideix Bosch, de la qual ha lamentat que “des d’Adam i Eva, el Govern espanyol no vol convocar les bilaterals”, i ha dit que ell serà qui en convoqui una.

“Quan tinguem la llista de greuges de tots els departaments del Govern i ho hàgim prioritzat, enviaré una ordre a Madrid i proposaré un dia. Tan aviat com sigui possible, quan estiguem preparats, hi anirem”, ha expressat.

El conseller d’ERC ha destacat que, mentre que a la taula de diàleg hi portaran l’amnistia i l’autodeterminació, a la bilateral hi volen resoldre elements del dia a dia: “És urgent parlar de coses com el traspàs de les beques, com resoldre Rodalies, o les transferències als Mossos”, ha afegit.

I ha resolt: “La millor relació bilateral que podem tenir amb l’Estat espanyol és la que surti de la taula de diàleg, en què portarem la fi de la repressió i un referèndum d’autodeterminació”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca