Arrimadas es queda sola

lamenta el "cop de porta" del PP gallec a una coalició i avisa que a Catalunya el partit fort és Cs

Publicitat

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha lamentat aquest dijous el “cop de porta” del PP a la seva proposta de concórrer en coalició a les autonòmiques del 5 d’abril a Galícia i, de cara a les negociacions per als comicis a Catalunya, on al PP sí li interessaria una coalició, ha advertit que allà el partit fort és el seu.

En declaracions a Antena 3, que ha recollit Europa Press, Arrimadas ha indicat que el PP “ha donat un cop de porta” a Galícia, on “no accepten cap mena d’acord” i insisteixen que “Cs ha de desaparèixer o diluir-se dins del PP”. Per la formació taronja, no és acceptable l’opció que planteja el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que només els ofereix incloure representants de Cs en les candidatures del PP gallec.

Segons ha destacat, en les eleccions autonòmiques a Catalunya del 2017 el PP va obtenir un percentatge de vot semblant al que va registrar Cs en les gallegues del 2016.

Amb un 4,24%, els populars van obtenir quatre diputats a Catalunya perquè el percentatge de vot mínim és el 3%. En canvi, Cs es va quedar fora del Parlament de Galícia el 2016 amb un 3,38% perquè s’hi exigeix un 5%.

Després de fer aquesta comparació entre la situació dels dos partits a cada comunitat, Arrimadas ha dit que “a veure què passa a Catalunya” quan comencin a negociar una possible coalició de cara a les eleccions, que encara no s’han convocat.

“Respectem els votants del PP”

Després del “cop de porta” del PP a Galícia, “suposo que el que volen a Galícia és el que assumiran a Catalunya”, ha indicat. En aquest context, ha afirmat que la formació taronja, té una posició de lideratge a Catalunya com la que el PP té a Galícia, i que han estat “generosos” en les negociacions.

“Nosaltres respectem els votants del PP” i per això “no els hem dit ‘a Catalunya no t’hi presentis, no et necessito, desintegra’t’, que és el que ens està dient el senyor Feijóo”, ha manifestat.

La portaveu parlamentària de Cs ha avisat que, a diferència de la situació a Catalunya i al País Basc, on governen partits nacionalistes, el que podria passar a Galícia és que hi deixi d’haver un “govern constitucionalista” si Feijóo perd la majoria absoluta.

“En aquesta vida cal ser humil i no donar res per fet”, ha afirmat després de recordar que, amb Manuel Fraga, el PP gallec va perdre la majoria absoluta per poc més de 10.000 vots, i que en les últimes autonòmiques Cs va recollir gairebé 50.000 vots.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes