Sánchez fixa la data de la reunió sense consultar-la a Torra

"Per afavorir el diàleg, se'ls ha demanat explícitament comunicar-la conjuntament quan estigués acordada i no fer-ho unilateralment"

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat aquest dimecres que La Moncloa hagi fet públic que la data de la reunió de la taula entre governs per desencallar el conflicte català sigui dilluns vinent, ha advertit que aquesta data no està acordada i ha demanat al president del Govern central, Pedro Sánchez, decidir el moment de la reunió “conjuntament”.

Fonts de la Presidència han explicat que el gabinet del president de l’executiu central s’ha posat en contacte amb el de Torra per informar-los que volien fer pública aquesta data: “Per afavorir el diàleg, se’ls ha demanat explícitament comunicar-la conjuntament quan estigués acordada i no fer-ho unilateralment”.

Torra ha retret a Sánchez que en la seva última reunió amb Sánchez el 6 de febrer van consensuar que els dos equips tècnics que ells mateixos van designar “acordarien la data de la taula de negociació, el lloc de la reunió i l’ordre del dia”.

“La Moncloa encara no ha comunicat quin és el seu equip tècnic per preparar-ho”, retreu el president català, segons les mateixes fonts.

Publicitat

La decisió de La Moncloa d’ignorar la demanda de la Generalitat de no fer pública la data que els havien anunciat, ha provocat el rebuig de la part de la negociació catalana, que critica que no s’hagi tingut “en compte l’agenda del president Torra”.

“El gabinet del president Torra ja ha traslladat al gabinet del president Sánchez la voluntat d’acordar una data seguint el compromís dels dos presidents”, conclouen.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes