És un tema d’higiene social i democràcia

L’enèsim episodi de degradació del FC Barcelona ha arribat per un flanc totalment inesperat. O millor dit, per un flanc on es podien esperar misèries però no de la magnitud del què hem conegut els últims dies.

El FC Barcelona ha reconegut tenir contractada una empresa que monitorava les xarxes i millorava la seva reputació digital i, en el procés, es veu que aprofitaven el viatge per difamar i desacreditar persones de l’entorn del Club, passat i present, així com polítics d’orientació independentista o progressista.

“Ahora podrá cortar el cesped de todos los campos de Catar a su gusto” (en referència al tallagespa que la dona de Xavi Hernández li va regalar per un aniversari, o “Vaya con Pep, va saltando de ridículo en ridículo sin ton ni son. Sin dinero poca cosa podrà hacer. ¿Se acabo la época del City?”, són alguns dels missatges que s’han publicat a xarxes, a les pàgines de Facebook que l’empresa contractava gestionava per encàrrec del FC Barcelona.

Ara toca minimitzar els danys, treure aigua de la nau com es pugui i esperar que la Champions League torni a posar el futbol en primer terme, torni a ser la pastanaga que els culers seguim amb delit i ceguera, a voltes, malaltissa. Potser, i només potser i si fa falta, hi haurà alguna dimissió d’algun càrrec executiu.

El Club ens pretén fer entendre que es pot tenir una empresa contractada amb un encàrrec concret, que es poden rebre informes mensuals de l’activitat que aquesta empresa realitza pel Club d’acord amb l’encàrrec, i que a la vegada es pot no saber absolutament res del que publica aquesta empresa per encàrrec del Club.

És evident que no hi ha una instrucció expressa de Josep Maria Bartomeu dient “Heu de crear pàgines per insultar a Xavi, Messi, Guardiola, Carles Puigdemont, Piqué, Quim Torra o Jaume Roures”. Però és que no fa ni falta. Si el proveïdor defineix una estratègia i l’executa és perquè aquesta estratègia té el vistiplau de com a mínim el responsable executiu del Club (Jaume Masferrer), del CEO que paga les factures (Òscar Grau) i del President a qui se li reporten els resultats (Josep Maria Bartomeu).

És a ells a qui cal assenyalar, i no a la potineria d’un proveïdor que no sabem ben bé com ha acabat facturant un milió d’euros per una feina miserable que de ben segur no val ni una desena part d’això.

Ja no és pels diners, que també. És un tema d’higiene social i democràcia. No és acceptable, vegis el Barça com el vegis, que des del Club es degradi la figura de mites de l’entitat, de polítics i empresaris catalans i fins i tot de jugadors de la plantilla actual. El ‘Més que un Club’ no era això.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Òmnium es querella al TS contra Joan Carles I per presumpta corrupció i blanqueig

Òmnium Cultural ha anunciat que ha presentat una querella criminal davant el Tribunal Suprem contra el rei emèrit Joan Carles I per presumptes delictes...

La justícia espanyola, “la més ràpida del món” a l’hora de jutjar independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat aquest divendres la justícia espanyola de ser "la més ràpida del món" quan ha de...

El volum de casos de Covid-19 a Lleida comença a ser important

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha descartat "de moment" que es realitzin confinaments selectius a Lleida davant els...

Catalunya no té les “eines” per afrontar la crisi

La diputada de JxCat al Parlament i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lamentat aquest divendres que, segons ella, Catalunya no té les "eines"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca