ERC vol investigar les actuacions racistes de policies i empreses de seguretat

Els republicans proposen que la cambra sol·liciti el tancament dels centres d'internament per a estrangers de Catalunya

ERC ha registrat al Parlament una moció amb la qual vol que la cambra es comprometi a crear una comissió d’estudi sobre el racisme “institucional i estructural” dels cossos policials i les empreses de seguretat privades. La iniciativa pretén que la cambra catalana estableixi una “diagnosi compartida” sobre quines mesures cal prendre per evitar qualsevol discriminació racial en la gestió de la seguretat pública i privada. En un altre punt, la moció aposta perquè el Parlament sol·liciti a les institucions corresponents que tanquin els centres d’internament per a estrangers catalans d’acord amb la “voluntat de la ciutadania”.

Publicitat

La moció d’ERC emplaça el Parlament a titllar com a “greu” el canvi de criteri del Tribunal d’Estrasburg sobre les devolucions en calent i recorda que té “conseqüències inabastables” pels Drets Humans. Per això, volen que la cambra es refermi “en el rebuig d’aquesta pràctica i considera imprescindible que l’Estat l’aturi”.

D’altra banda, els republicans aposten per mostrar preocupació per les “recents actuacions policials que, sota l’excusa de combatre el crim, s’acaben traduint en detencions de persones en situació irregular que no han comès cap delicte, obrint-los la porta a possibles deportacions”.

Finalment, demanen que la cambra lamenti les xifres de la campanya ‘Pareu de parar-me’ sobre identificacions discriminatòries per perfilació ètnica o origen geogràfic. En concret, els republicans creuen que són “preocupants” i apunten que el Parlament ha d’instar el Govern a desenvolupar protocols per evitar la “perfilació ètnica, així com a obrir procediments per a denunciar aquests casos i mecanismes efectius per a corregir-los quan es produeixin”.

De fet, el diputat d’ERC Ruben Wagensberg ha explicat a l’ACN que la campanya ‘Pareu de parar-me’ mostra com s’han produït casos on la policia ha identificat persones pel seu perfil ètnic o bé detencions de persones sense papers en el marc d’una operació policial i que aquests acaben en centres d’internament. Pel que fa al sector privat, les entitats que han participat de la campanya han denunciat com a les portes de les discoteques es produeixen discriminacions quan, en funció del color de la pell de les persones, es fan més o menys registres als assistents.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca