El PSOE retreu al PP que vagi “contra Catalunya”

Álvarez de Toledo diu que l'executiu busca "l'amnistia de sediciosos i els seus còmplices" amb la reforma del Codi Penal

Publicitat

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha acusat el PP d’haver deixat de ser un “partit d’Estat”. “Ja no ho són”, ha afirmat Calvo a la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés en resposta a una pregunta de la portaveu parlamentària del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha carregat contra l’executiu de Pedro Sánchez per l’anunciada reforma del Codi Penal, que pretén incloure la modificació del delicte de sedició. Álvarez de Toledo ha afirmat que és una reforma que busca “l’amnistia dels sediciosos i els seus còmplices ” i vol esborrar “el delicte de ‘lesa democràcia'” que creu que ha comès l’executiu pactant la investidura amb ERC. Calvo ha retret al PP que utilitzi un discurs “contra Catalunya”.

“Què seria de vostès sense aquest discurs que acaba de fer, contra Catalunya”, ha dit Calvo, que ha avisat que com a conseqüència el PP no té “cap” suport a Catalunya. La vicepresidenta del govern espanyol ha demanat al PP que compleixi amb la Constitució i deixin de tenir com a “ostatge” els òrgans judicials pendents de renovació.

Álvarez de Toledo ha remarcat que la reforma del Codi Penal “és una prova més del “respecte que li mereixen la justícia i les institucions” a l’executiu i ha avisat que “la nació pren nota”. Segons la portaveu del PP, l’executiu vol reformar-lo per beneficiar a Sánchez a qui ha acusat de confondre “diàleg amb claudicació davant del separatisme”.

“Són capaços de tot, de rehabilitar el Le Pen espanyol, de sotmetre la Fiscalia General de l’Estat i inclús d’embrutar el Tribunal Suprem atribuint-li l’autoria intel·lectual dels seus excessos”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca