El PSOE retreu al PP que vagi “contra Catalunya”

Álvarez de Toledo diu que l'executiu busca "l'amnistia de sediciosos i els seus còmplices" amb la reforma del Codi Penal

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha acusat el PP d’haver deixat de ser un “partit d’Estat”. “Ja no ho són”, ha afirmat Calvo a la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés en resposta a una pregunta de la portaveu parlamentària del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha carregat contra l’executiu de Pedro Sánchez per l’anunciada reforma del Codi Penal, que pretén incloure la modificació del delicte de sedició. Álvarez de Toledo ha afirmat que és una reforma que busca “l’amnistia dels sediciosos i els seus còmplices ” i vol esborrar “el delicte de ‘lesa democràcia'” que creu que ha comès l’executiu pactant la investidura amb ERC. Calvo ha retret al PP que utilitzi un discurs “contra Catalunya”.

Publicitat

“Què seria de vostès sense aquest discurs que acaba de fer, contra Catalunya”, ha dit Calvo, que ha avisat que com a conseqüència el PP no té “cap” suport a Catalunya. La vicepresidenta del govern espanyol ha demanat al PP que compleixi amb la Constitució i deixin de tenir com a “ostatge” els òrgans judicials pendents de renovació.

Álvarez de Toledo ha remarcat que la reforma del Codi Penal “és una prova més del “respecte que li mereixen la justícia i les institucions” a l’executiu i ha avisat que “la nació pren nota”. Segons la portaveu del PP, l’executiu vol reformar-lo per beneficiar a Sánchez a qui ha acusat de confondre “diàleg amb claudicació davant del separatisme”.

“Són capaços de tot, de rehabilitar el Le Pen espanyol, de sotmetre la Fiscalia General de l’Estat i inclús d’embrutar el Tribunal Suprem atribuint-li l’autoria intel·lectual dels seus excessos”, ha dit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca