El PSOE i el PP s’alien per renovar les institucions de poder

Sánchez ha limitat els pactes a "arribar als acords que necessita Espanya en l'àmbit de la renovació dels òrgans constitucionals"

Publicitat

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha limitat aquest dimecres en el ple del Congrés els pactes amb el PP a renovar els “òrgans constitucionals”, i ha ignorat així l’oferta del president del PP, Pablo Casado, de pactar els pressupostos generals de l’Estat (PGE) i no dependre així dels partits independentistes.

En la sessió de control al Govern central que ha tingut lloc a la cambra baixa, el líder de l’oposició ha cridat a “rectificar”, a “abandonar l’extremisme i tornar a la centralitat”. “Deixi de reservar el diàleg com un premi a la minoria radical i assegui’s a dialogar amb la majoria moderada, que és la que convé a Espanya”, ha dit.

No obstant això, Sánchez ha limitat els pactes a “arribar als acords que necessita Espanya en l’àmbit de la renovació dels òrgans constitucionals” i ha demanat a Casado que “abandoni el bloqueig” i faci una “oposició lleial” i “útil, des de la discrepància racional i raonable, però també des de l’enorme sentit d’Estat” que, ha dit, “necessita aquest país per part del principal partit de l’oposició”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca