Batlle s’emprenya amb Buch

Vol que aturi els talls diaris de la Meridiana i l'avisa: "No accepto lliçons del dret a manifestació"

Publicitat

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Buch, que no autoritzi més els talls diaris de l’avinguda Meridiana i ha avisat que “no accepta lliçons del dret a manifestació”. “De lliçons les justes, és una activitat absolutament abusiva. Està perjudicant els veïns, els comerciants i els conductors. I en determinades ocasions està posant en risc la seguretat de les persones”, ha dit a TV3 després d’enviar un nou escrit a Interior i una carta al conseller demanant que s’aturin aquests talls. Buch li va respondre que s’havia de preservar el dret a manifestació. Prèviament, la Guàrdia Urbana s’havia dirigit al departament per reclamar que es condicionessin o limitessin els talls.

Segons Batlle, “el dret a la manifestació també té uns límits que el Departament d’Interior no ha volgut plantejar per les raons que sigui”. El tinent d’alcaldia creu que tallar durant 128 dies és un “abús”, i que cal acabar amb aquesta situació. També ha remarcat que qui està en primera línia és la Guàrdia Urbana, que és qui ha de garantir la mobilitat, i el ciutadà normal no entén de competències. De moment, aquests talls estan comunicats fins al 28 de febrer.

D’altra banda, en preguntar-li per si concorrerà a les eleccions al Parlament, Batlle s’ha limitat a dir que el seu compromís “avui” és amb l’Ajuntament de Barcelona. “Ja tindrem temps de parlar-ne”, ha afegit sobre uns comicis catalans.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes