Els comuns posen en un mateix sac JxCat i ERC amb Cs i el PSC

Els retreu que s'hagin "alineat per apujar-se el sou"

La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, ha acusat aquest dimarts JxCat i ERC d'”alinear-se amb Cs i el PSC per apujar-se el sou”, després de donar suport al projecte de pressupostos del Parlament que ha aprovat la Mesa Ampliada de la cambra.

Publicitat

Ho ha dit en roda de premsa després que la Mesa Ampliada hagi tramitat aquests nous comptes, amb un augment del sou dels diputats de l’1,1% –abans era de l’1,5%– amb el suport de JxCat, ERC, Cs i el PSC-Units, l’abstenció de la CUP, la reserva de vot del PP i el rebuig dels comuns.

Segovia ha assegurat que la Presidència del Parlament va proposar als comuns congelar els sous dels diputats per aconseguir el seu suport –es tractava d’una condició indispensable per a ells–, però que JxCat no va voler donar-los suport, segons ella.

“Això demostra que JxCat està molt lluny del que són les necessitats reals de la ciutadania de Catalunya”, ha asseverat Segovia, que ha dit que el futur executiu català que sorgeixi de les eleccions no ha d’incloure JxCat.

D’aquesta manera, ha avisat que “un govern amb JxCat no és una sortida”, i ha lamentat que no hagi estat possible reproduir en l’acord dels comptes del Parlament la majoria dels pressupostos catalans, que han acordat JxCat, ERC i els comuns.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes