Vilalta creu que la imatge de Forcadell i Bassa fora de presó és “la derrota de l’Estat”

"Avui ens hem aixecat amb una imatge de dignitat, la de Carme Forcadell sortint amb pas ferm de la presó"

Publicitat

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha sostingut aquest dilluns que la imatge de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa sortint de la presó gràcies a l’article 100.2 del Reglament Penitenciari suposa “la derrota de l’Estat”.

“Avui ens hem aixecat amb una imatge de dignitat, la de Carme Forcadell sortint amb pas ferm de la presó. I Dolors Bassa que ho ha fet fa pocs minuts. Són la imatge de la derrota de l’Estat, la presó del qual no servia de res, ni per fer-nos defallir”, ha defensat.

Ha subratllat que “la injustícia continua”, perquè totes dues han sortit de la presó gràcies a l’article 100.2 del Reglament Penitenciari que permet a un reu, malgrat tenir una classificació de segon grau, sortir per cuidar un familiar, fer voluntariat o treballar, però hauran de tornar a passar la nit al centre.

Amb tot, per a la dirigent republicana, Forcadell i Bassa surten dels centres penitenciaris on estan recloses “amb el cap ben alt, amb el pas ferm reivindicant la causa”.

Publicitat

“Aquesta imatge dona més sentit que mai a continuar lluitant perquè s’acabi la injustícia, la seva situació de presó política, aquesta causa general contra l’independentisme”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes