El PNB sobre la penalització de l’apologia del franquisme: “A poc a poc”

El Codi Penal "és molt delicat"

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, creu que cal estudiar i “veure a poc a poc” la idea de penalitzar l’apologia del franquisme, tal com pretén fer el govern de Pedro Sánchez, perquè no vulneri la llibertat d’expressió.

Publicitat

En una entrevista a Onda Vasca, que ha recollit Europa Press, Esteban ha considerat molt negatiu fer anuncis “en una mena de globus sonda” sobre modificacions penals, “que, de vegades, t’adones que ha sorgit d’un àmbit governamental sense que la resta ho sàpiga”.

Després d’assenyalar que el Codi Penal “és molt delicat”, ha recordat que el PP era “molt procliu” a les reformes. “Cada vegada que se’ls acudia una idea brillant o s’emetien dades en els mitjans de comunicació que parlaven d’algun assassinat atroç, de seguida responien amb més Codi Penal o més pena”, ha apuntat.

El dirigent jeltzale ha dit que ara s’han sentit “tot un conjunt de propostes insípides i el que s’ha de fer, quan sigui clar” que es farà una reforma penal, és “centrar-la, fixar-la i, ja amb el conjunt de mesures, primer discutir-la amb els possibles socis parlamentaris i, després anunciar-la”.

En aquest sentit, creu que hi ha “un compromís amb la llei mordassa”. “Nosaltres ja hem presentat una proposició de llei en aquest sentit. Crec que això sí que cal afrontar-ho i segurament s’ha de tocar el Codi Penal, però que es faci de manera conjunta perquè puguem veure la fotografia final del que es pretén”, ha manifestat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes