Cants de sirena dels comuns perquè ERC es desmarqui de JxCat

Mena assegura que treballen perquè la reforma del Codi Penal estigui a punt "com més aviat possible"

El portaveu dels comuns, Joan Mena, ha defensat aquest dilluns que la taula de diàleg entre el Govern central i el de la Generalitat abordi assumptes de finançament i inversions i no només es limiti a la situació política, i ha demanat a ERC que es desmarqui de JxCat si comparteix aquest posicionament amb els comuns.

Publicitat

Mena s’ha preguntat en roda de premsa si només JxCat vol limitar els temes de la taula de diàleg o si es tracta d’una estratègia compartida amb ERC: “Si no és així, instem ERC a desmarcar-se’n i a treballar en una estratègia conjunta que impedeixi que JxCat faci volar pels aires l’oportunitat d’un acord”.

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va afirmar dissabte que la taula de diàleg es va crear per abordar qüestions vinculades a la resolució del conflicte polític, i no pos a les lligades a la gestió de competències autonòmiques, perquè ja existeixen altres espais per fer-ho.

Mena ha acusat el president del Govern, Quim Torra, de demostrar que JxCat no té ni la intenció ni la capacitat de liderar la taula de diàleg, i ha lamentat que no hi vulgui incloure altres qüestions: “Com si fos contradictori abordar el conflicte polític i la llibertat dels presos” amb el finançament i les inversions pendents que millorarien la vida dels catalans, ha dit.

Ha insistit a defensar que la taula de diàleg ha d’abordar el conflicte polític però també la vida quotidiana dels catalans, en àmbits com Rodalies i altres serveis, que també creu que s’han de parlar en la taula bilateral entre la Generalitat i el Govern central, òrgan anterior que tracta aquests afers.

Malgrat que existeix aquesta taula bilateral, Mena sosté que la taula de diàleg entre governs també ha de tractar alguns d’aquests aspectes: “Part del conflicte polític té a veure amb la falta de finançament de l’Estat” i inversions que necessita Catalunya, ha assegurat.

Quan li han preguntat si els comuns s’asseuran en aquesta taula, ha assenyalat que són els respectius executius els que hauran de decidir qui la conformarà, i els ha exigit pensar en solucions i no convertir el diàleg en un obstacle o en un element partidista de cara a les properes eleccions catalanes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca