Dijous 20 Febrer, 2020

L’Open Arms arriba a Barcelona per ser reparat o substituït

El fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va informar dilluns que el vaixell aniria a Barcelona després d'haver estat sotmès a "una inspecció molt exigent i exhaustiva" de 12 hores a Itàlia

El vaixell de rescat Open Arms ha arribat aquest divendres a la matinada al Port de Barcelona després de desembarcar 382 migrants en un port italià i emprendre un viatge de tornada amb la intenció de comprovar els danys que presenta l’embarcació, i serà conduït a un escar per estudiar si cal reparar-lo, adaptar-lo o substituir-lo.

El fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va informar dilluns que el vaixell aniria a Barcelona després d’haver estat sotmès a “una inspecció molt exigent i exhaustiva” de 12 hores a Itàlia.

El vaixell serà a l’escar el temps que calgui perquè l’equip tècnic en faci un diagnòstic dels danys i s’adoptin les mesures necessàries, va explicar Open Arms, així com va alertar: “El seu cor s’apaga”.

Al gener l’ONG de Badalona (Barcelona) va iniciar una campanya en què apel·lava a la col·laboració ciutadana per reparar el motor del buc, que té gairebé mig segle de vida, amb l’objectiu de recaptar 600.000 euros, i fins aquest divendres n’ha aconseguit uns 425.000.

“Les reparacions de l’Open Arms són cada vegada més freqüents i costoses. I les condicions en què es troba el vaixell avui no permeten continuar navegant amb seguretat. No podem baixar la guàrdia al Mediterrani. No podem deixar-los a la deriva. Necessitem reemplaçar l’Open Arms per un vaixell nou. Ara més que mai et necessitem”, explica en la seva campanya.

Fes-te subscriptor

Compromís amb el periodisme sense embuts

Tot el suport econòmic que rep Revista Mirall és imprescindible per mantenir viu el projecte, ara ja pots fer-te subscriptor des de només 2€/mes

6,479FansM'agrada
1,099SeguidorsSeguir
15,730SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca