L’Open Arms arriba a Barcelona per ser reparat o substituït

El fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va informar dilluns que el vaixell aniria a Barcelona després d'haver estat sotmès a "una inspecció molt exigent i exhaustiva" de 12 hores a Itàlia

El vaixell de rescat Open Arms ha arribat aquest divendres a la matinada al Port de Barcelona després de desembarcar 382 migrants en un port italià i emprendre un viatge de tornada amb la intenció de comprovar els danys que presenta l’embarcació, i serà conduït a un escar per estudiar si cal reparar-lo, adaptar-lo o substituir-lo.

Publicitat

El fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va informar dilluns que el vaixell aniria a Barcelona després d’haver estat sotmès a “una inspecció molt exigent i exhaustiva” de 12 hores a Itàlia.

El vaixell serà a l’escar el temps que calgui perquè l’equip tècnic en faci un diagnòstic dels danys i s’adoptin les mesures necessàries, va explicar Open Arms, així com va alertar: “El seu cor s’apaga”.

Al gener l’ONG de Badalona (Barcelona) va iniciar una campanya en què apel·lava a la col·laboració ciutadana per reparar el motor del buc, que té gairebé mig segle de vida, amb l’objectiu de recaptar 600.000 euros, i fins aquest divendres n’ha aconseguit uns 425.000.

“Les reparacions de l’Open Arms són cada vegada més freqüents i costoses. I les condicions en què es troba el vaixell avui no permeten continuar navegant amb seguretat. No podem baixar la guàrdia al Mediterrani. No podem deixar-los a la deriva. Necessitem reemplaçar l’Open Arms per un vaixell nou. Ara més que mai et necessitem”, explica en la seva campanya.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“Tothom pateix per qui tindrà més vots, més cadires i més pastís”

L'eurodiputada de 'Junts', Clara Ponsatí, no veu "cap urgència" per celebrar eleccions i aposta per esgotar la legislatura si el Tribunal Suprem inhabilita el...

“Els prostíbuls són autèntics camps de concentració”

"Els prostíbuls són autèntics camps de concentració exclusius per a dones empobrides que dormen es espais asfixiants on, durant hores, la repetició de la...

La PIMEC demana eleccions

El president de PIMEC, Josep González, creu que si el president Quim Torra és inhabilitat calen eleccions a Catalunya perquè "hi ha un panorama...

“Molt a punt” l”aforament del 66%-70% dels espais escènics

El Govern podria satisfer "probablement" dilluns vinent la petició del món escènic perquè se suavitzi la limitació dels aforaments, ara del 50%, fins a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca