Iceta diu que “potser aniria” a visitar els presos “si no fos primer secretari del PSC”

Assegura que Barcelona estava preparada per acollir l'MWC i considera que s'ha cancel·lat per "por"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat aquest dijous que no ha visitat els polítics empresonats pel càrrec que ocupa en el seu partit: “No he anat a veure els presos pel meu càrrec, si no fos primer secretari del PSC, potser hi hauria anat”.

Publicitat

A més, ha considerat que si anés a la presó, els independentistes utilitzarien la visita políticament: “Ho interpretarien com si els socialistes avalessin una determinada conducta”, ha expressat en una entrevista a Ràdio 4 que ha recollit Europa Press, i ha afegit que no es poden fer gestos que tendeixin a disminuir la responsabilitat dels polítics condemnats pel procés sobiranista.

Però ha asseverat que la solució no és que siguin a la presó: “Ningú no pot pensar que la solució del problema són 13 anys de presó –la pena del líder d’ERC, Oriol Junqueras–. El problema és que hi ha més de dos milions de persones que pensen que la millor relació amb Espanya és la separació”.

En ser preguntat per la seva opinió sobre les declaracions que va fer dimecres el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, en les quals va dir que Iceta no tenia humanitat per no haver visitat els presos, ha dit: “El perdono. No he anat a veure Junqueras a la presó. No hi aniré. I ara menys, si no soc humà… Per a què?”.

Taula de diàleg

Sobre la figura de mediador en la negociació entre Catalunya i el Govern central, el líder socialista ha assegurat que no és necessari: “No volem un mediador, creiem que no cal perquè seria començar amb desconfiança”.

Pel que fa a possibles pactes després de les eleccions catalanes, que encara no tenen data, Iceta ha sostingut que el PSC no donarà suport a un president independentista, i que només farien president algú d’ERC si els republicans renunciessin al seu projecte independentista.

Sobre la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) que s’havia de celebrar als recintes Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona, ha exposat que Barcelona ho ha gestionat bé i ha estat en contacte amb els organitzadors: “La ciutat estava preparada, les institucions estaven preparades, ha estat la por”, i ha expressat que el més important és el compromís de l’MWC amb Barcelona de cara a les properes edicions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes